2011. október 30., vasárnap

Nude palettes

Milánóban jártam és végre sikerült hozzájutnom az ikonikus  UD NAKED palettához. Szerintem ez egy nagyon különleges paletta, a minősége szuper, mint ahogy az összes Urban Decay szemfestéknek. 
Mindegyik szemhéjpúder krémesen lágy, erősen pigmentált és jól eldolgozható. A csomagolás gyönyörű véleményem szerint, de ami a legjobb benne hogy a nude minden fogalmát kimeríti, ugyanis vannak benne a barnán kívül szürkés, rózsaszínes-lilás árnyalatok is, minden árnyalat megtalálható benne sötét és világos egyaránt, illetve matt finishűek is vannak benne, de van olyan is ami szinte vibrálóan fényes. Szóval szerintem pont az teszi nagyon egyedivé, hogy nagyon jól lettek bele összeválogatva a színek, készíthető belőle egyszerű hétköznapi smink is, és party smink is.
Elég nagy hátránya viszont, hogy nehezen elérhető, és elég sokba is kerül. 

Nem célom az, hogy a Naked dupeját keressem, de szeretnék megmutatni más palettákat is. Nagyon szeretem a nude palettákat, hétköznaponként úgyis inkább natúr színeket használok. Az tetszik bennük a leginkább hogy mindegyik más és más. 

Kérdés az hogy hány színtől nevezünk valamit palettának, én egy kalap alá veszek triót, quadot és valóban igazi palettákat is, de mindegyik nude színekből áll majd:

Csukva
Nyitva
Ezt a Sephora palettát ajándékba kaptam, nagyon jól néz ki kívül belül, jól pigmentált. Mindegyik szín egy kicsit csillámos, de még éppen annyira, hogy hétköznap is használható legyen, viszont klassz választás, hogyha bulisminket szeretnénk készíteni.Nagyon meg vagyok elégedve a H&M sminktermékeivel. Nagy nyári kedvencem ez a quad, a sötét szín sajnos nem eléggé pigmentált. 

Ez a klassz kis paletta limitált volt az Oriflamenél, smokey smink készítésére tényleg kiváló:

A következő egy Neutral tones nevű Avon palette, amiben szép, közepesen pigmentált színek vannak, de inkább szemhéjszínek, hiányzik belőle egy erőteljes sötét szín.

Nagyon szerettem ezt a kis Maybelline palettát, mer méretéből adódóan azt gondolnánk, hogy könnyen hordozható, ámbár nem az mert ez már a második ilyen palettám, újra kellett vásárolnom (a színeit imádom), méghozzá azért, mert az egyik sötét szín kiesett, elvált a másik színtől, olyan volt mintha nem együtt préselték volna össze őket egy panbe, hanem utólag illesztették volna össze őket. Ezentúl már csak itthon fogom használni...sajnos.

Az abszolút természetes szerintem a következő Alverde paletta. Méghozzá azért mert (ahogy az a swatchon is látszik) az egyik szín teljesen bőrszínű matt szín, nagyon szeretem használni más termékek mellé is, ráadásul finom mézillatú :)

A következő két Avonos trió együtt alkot egészet:


Ez a két Beyu paletta olyan mint két jó testvér. Az egyik hideg színeket tartalmaz, a másik meleget, de egymással is kombinálhatóak. Kitűnő pigmentáltság, jó állag. 

Az Essence 02 long beach palettája szintén így lett kialakítva, az egyik részében hideg, a másik részében meleg színek kaptak helyet, még a színek ís nagyon hasonlóak az előzővel.

A MUA Heaven & Earth palettája renkívül meglepett engem. Széles a színskálája, sok féle smink kihozható belőle. Az állaga pedig mesés, tisztára UD. Nagyon pigmentált, mindenkinek szívből ajánlom. Én a Beauty Sale Blogról rendeltem. Jelenleg még mindig kapható. Szerintem nem dupeja a Naked palettának, hiszen ebben csak barna színek vannak, de ennek ellenére ő a második kedvencem, szerintem fantasztikus.A következő paletta erőssége az, hogy vannak benne matt színek is. Viszont azt kell, hogy mondjam, egyben ez  hátránya is. Ránézésre nagyon szép, de a matt színek nem elég erőteljesek. Bár az is igaz, így sokkal "nudeabb" a hatás :)

Az utolsó amit még bemutatnék nektek szintén egy általam összepárosított két négyesből álló Avonos "paletta". Tökéletes egészet alkotnak így ketten.
Tudom, hogy nem mindenki szereti a natúr színeket, sokan unalmasnak tartják őket, de én nagyon odavagyok értük. Azoknak ajánlom leginkább ezeket vagy más hasonló termékeket, akik kezdő sminkesek, mert nem lehet velük nagyon hibázni. De azoknak is ajánlom, akik nem akarnak vagy nem tudnak a hétköznapokon feltűnő színű sminkeket készíteni, hiszen iskolába járnak, vagy a munkakörük nem engedi meg. Illetve azoknak akik hozzám hasonlóan a nude szerelmesei.

5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...