2012. április 30., hétfő

DIY "MAC" ajakápoló házilag

Mostanában nagyon rákaptam a tégelyes ajakápolókra. Elfekvőben találtam pár illatosított AVON-os ajakbalzsamot, amiket egyáltalán nem használok. Elgondolkoztam rajta, hogy kidobjam-e vagy sem. Aztán eszembe jutott, hogy csinálok belőlük tégelyes ajakápolót. Elővettem a MAC  pigmentjeimet, és körbenéztem közöttük.


Egy ananász és egy eper illatú ajakbalzsamot kikapartam egy tégelybe, majd a MAC Electric Coral pigmentből szórtam rá egy keveset.


Picit megmikróztam, majd összekevertem. (Minden eszközt fertőtlenítettem természetesen.) Még folyékony állapotban elég fényes volt a keverék.


Itt pedig már megszilárdulva ... láthatjuk, hogy sokkal visszafogottabb lett benne a csillámlás.


Nagyon elégedett voltam az eredménnyel, úgyhogy rögtön kedvet kaptam további kutyulmányok elkészítéséhez. Volt egy Essence ajakápolóm, amit 300 Ft-ért vettem, de eléggé jellegtelennek tartottam, úgyhogy úgy döntöttem beszínezem kicsit két MAC pigmenttel. (Electric Coral, Bright Fuchsia)




A vanília illatú ajakápolómat nagyon szerettem, de szerettem volna a kedvenc pigmentem színárnyalatát is hozzáadni. Ez a MAC aranyfényben pompázó barackszínű Melon nevű árnyalata.


Összekeverés után nagyon elégedett voltam a színével...


Viszont láthatjuk, hogy szilárdulás után elvesztette az arany csillogását. :(
Lehetséges, hogy azért volt, mert nem tettem bele elég pigmentet, de az is lehetett az oka, hogy Oriflame-es ajakbalzsam eredetileg sem volt olyan áttetsző mint például az AVON-os.


Mivel az első tényleg nagyon jól sikerült, ezért úgy döntöttem, hogy felhasználom a dinnyés és a limeos ajakápolót is.



Mivel két kisebb tégelyt találtam csak, ezért kettéosztottam őket, vegyesen, és a MAC Accent Red lilás pigmentjét illetve a Pink Bronze nevű rózsaszín fényű narancsos árnyalatot használtam fel színezőanyagként.




Egyik se lett erőteljes színű, nem jelentős a színezőerejük, de ebben a formában mégis  sokkal szívesebben fogom használni őket. Az Accent Red árnyalat például enyhe rózsaszínes fényt adott a számnak, amit itt láthattok:




Az AVON-os balzsamok eléggé kemény állagúak maradtak, viszont az Essence szinte puhább, mint volt. Az Oriflame pedig szintén olyan amilyen volt, csak egy leheletnyi árnyalatot kapott. Az illatukat mindegyik megőrizte. Picit több pigmentet is keverhettek volna az utolsó háromba, lehet hogy később ezt majd pótolni fogom.


A teszt végére nagyon puhák és nagyon finomak lettek az ajkaim :D Örülök, hogy belevágtam, jó kikapcsolódás volt, és meg vagyok győződve arról, hogy így többet fogom használni őket. Egyértelműen az első lett a kedvencem, egyszerűen beleszerettem, nagyon örülök, hogy megalkottam :D :D


Nektek hogy tetszik? Ti csináltatok már hasonlót?
Mire szoktátok használni a pigmentjeiteket?

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki. Én általában csak 1-1 alkalomra keverek ki 1 kisebb adagot, mert sajnálom az összetevőket. Adhatnál nekik saját fantázianevet!

    VálaszTörlés
  2. micsoda kreativitás,szuper lett a végeredmény :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi :)
    Kevertem az ahhoz a háromhoz még pigmentet, és így sokkal jobbak lettek.

    Nah akkor adok nekik neveket :D

    1. Electric mambo
    2. Fuchsia dreaming
    3. Vanilia cocktail
    4. Lilac melon
    5. Lime jam

    Hogy tetszenek ?

    VálaszTörlés
  4. Az utolsó legyen inkább Pink limejam

    VálaszTörlés
  5. ó ez szuper lett, nagyon tetszik, milyen kreatív vagy :)

    MAC pigmenteket hol szoktál venni? Mindig félek h hamisat veszek, viszont egy egész tégely meg nekem annyira felesleges lenne :D

    VálaszTörlés
  6. Van amit megvettem teljes méretben. Régebben volt egy megbízható eladó Vaterán, tőle vettem mintákat. Sajnos én is futottam előtte hamisítványba, nem is használtam azokat ... Ha jól ismered a MAC pigmenteket, akkor könnyű felismerni, hogy mi eredeti és mi nem.
    De ma már innen rendelnék: http://www.thebodyneeds2.com/MAC_Pigment_Samples_s/2.htm

    VálaszTörlés
  7. Micsoda ötlet! Kár, hogy csak egyetlen carmexem van összesen és nulla pigmentem, most olyan szívesen eljátszanék ilyenekkel :)

    VálaszTörlés
  8. Ez zseniális!!!! Nagyon tetszik:)

    http://whoateallthestrawberries.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  9. Uhh ez egy nagyon tuti post lett! És az, hogy ilyen szép lett a teteje, olyan mintha teljesen gyári lenne. *-*

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...