2012. május 27., vasárnap

Rimmel Lasting Finish by Kate - tavaszi árnyalatok

Éppen most bukkantam rá, hogy a legkedvesebb rúzsaimból újabb tavaszi árnyalatok fognak megjelenni. A külső csomagolás ugyanolyan, mint az előzőnél, csak itt a piros feliratot pink váltja fel. A kollekció fő rúzsa most egy csodaszép pink rúzs lesz. Remélem nálunk is kaphatóak lesznek. 

Íme egy két kép ízelítőnek:


Baloldalt a régi, jobboldalt az új rúzsok vannak

Az alsó sorban az új színeket láthatjuk



Nagyon várom, hogy itthon is kaphatóak legyenek. Nektek hogy tetszenek?

Az elsö müköröm...

Mindig is tetszettek a csillámos végű műkörmök, de valamiért sosem próbáltam ki...most eljött az idő


Egy kuponnak köszönhetően végre rászántam magam arra, hogy kipróbáljam.

Próbálkoztam körömlakkal is ilyen hatást elérni, és sikerült is szép körmöket alkotni, de sajnos sosem tartottak egy hétnél tovább. Szépek voltak, de be kell vallanom sosem voltak ilyen szép fényesek, és ennyire csillogóak. Ráadásul most nem is kell hetente megújítani, és folyamatosan attól rettegi, hogy letörik.

Végre valami csoda folytán sikerült megnövesztenem a körmömet, valójában ennél hosszabb volt előtte a körmöm, szóval nem a hosszabbítás miatt volt szükségem rá, és egész erős is volt, de szerettem volna ilyen szép csillámlást elérni végre. Nagyon könnyen megszoktam, mivel előtte is hosszú volt a körmöm, ami kicsit még szokatlan, az az, hogy a kocka forma miatt a szélei picit hegyesebbek.
Nagyon örülök, hogy végre rászántam magam. Egyenlőre visszafogottabbat készíttettem, de ki szeretnék próbálni ennél kicsit vadabbat is. 


2012. május 26., szombat

Smink MAC pigmentekkel

Elég sok MAC pigmentem van, a legtöbbet mintaként vettem, de van köztük olyan is amit teljes méretben megvettem. Természetesen a megvásárlási vágy most is sokkal erősebb volt, mint az, hogy használjam is őket. Kár lenne elvesztegetni ezeket a gyönyörű színeket...úgyhogy most újra felfedezem őket.

 
A következő színeket használtam fel: Tea Time, BlackBalck, Lithe, Old Gold, ezen kívűl Bare Study Patinpotot és Fix+-t párosítottam hozzájuk.


1. lépésben a Sigma E55ös ecsettel feltettem egészen a szemöldökig a Paint Potot ...


2. lépésben ugyanezzel az ecsettel felütögettem az egész felületre a Lithe nevű pigmentet ...


3. A mélyítővonalba a Tea Time-ot használtam és az essence pufi ecsettel el is satíroztam ...


4. Az UD lapos ecsetemet használtam a foilinghez, ami azt jelenti, hogy Fix+ot fújtam az ecsetre, és a kupakban  lévő pigmentet összekevertem az ecseten lévő folyadékkal, majd ezt vittem fel a mozgó szemhéjra. Ez a technika nagyon jól alkalmazható pigmentekkel, szépen kiadja a pigmentek fényét (Old Gold pigmentnél ezt a gyönyörű zöld fényt)..., és tartósabbá is teszi a szemfestést.


5. Az essence ferde ecset és némi Fix+ segítségével ebből a BlackBlack nevű szuperfekete matt pigmentből tust varázsoltam, szintén a kupakban lévő festéket használtam fel.

Az eredmény ez lett:






Ti szeretitek a pigmenteket, vagy inkább a hagyományos préselt szemhéjpúdereket kedvelitek? Mire használjátok még szemfestésen kívül őket?

2012. május 13., vasárnap

Coca Cola lips

Az utóbbi időkben rákaptam a tégelyes ajakápolókra, gyártottam és vásároltam is több félét, és megfogadtam magamnak h nem veszek újat egy darabig... Ennek nem tudtam (és nem is akartam) ellenállni...

Coca Cola Lip Smacker

Coca Cola illata és íze van és mindez ebben az elbűvölő csomagolásban. A színe a tégelyben barna, apró csillámokkal, de felkenve teljesen átlátszó. Egyébként nem is baj, hogy eddig nem kedveltem ezeket, mert a csomagolásuk miatt már több százat képes lettem volna megvenni. Régebben azért nem szerettem ezt a típusú ajakápolót, szájfényt, mert nem szeretek belenyúlni kézzel az ilyen ragadós termékekbe. De mióta a Sigma korrektor ecsetet használom az ajkaimra, a helyzet megváltozott. 
Az egyedüli probléma amit még nem oldottam meg, hogy ezeket csak itthon tudom használni, mert az ecsetet körülményes magammal vinni, mivel egy használat után ragadós lesz, tehát akkor mellékelhetek hozzá rögtön ecsetmosó folyadékot is, vagy be kell szereznem egy csukható ajakecsetet, ami ha nem is olyan jó mint a Sigma, megfelel majd a célnak, és így nem kenek vele össze semmit.

Ez az ajakápoló egyébként nagyon jónak ígérkezik, úgy jellemezném, hogy nem ragadós, hanem tapadós. Az állaga elég kemény, de azért könnyen fel tudom szedni az ecsetre a megfelelő mennyiséget, könnyen  el lehet oszlatni, és sokáig fennmarad. 

Ár: 1290.-
Forrás: Douglas

Úgy tudom, hogy a Claire's-ben is lehet kapni kólás ajakápolókat, ott is érdemes megnézni, hogyha kitekerős formára vágytok. Régen a Douglasban is volt több ízben, a vaníliás kólára kíváncsi voltam, kár, hogy nem vettem meg. Egyébként az íze nem túl intenzív, aminek én örülök, ugyanis így nincs a késztetés, hogy lenyalogassam.

Ui:
Bocsi a statisztikai számításokért a háttérben, de most csak egy gyors fotóra futotta a szakdolgozat mellett....


Hogy tetszik?
Nektek van Lip Smacker ajakápolótok? 
Milyen ízűt vennétek meg szívesen?

2012. május 10., csütörtök

Catrice Revoltaire Colour Bomb körömlakk update

Nem bírom magamban tartani, rögtön az elején elárulom, hogy ez életem LEGJOBB körömlakkja.  Nem tudom hogy csak ez a lakk ilyen jó, vagy a többi Catrice lakk is ilyen szuper, de bevallom erősen meglepődtem rajta. (Az eddigiekkel nem ez volt a tapasztalatom.) Az állaga elég sűrű, kicsit gélszerűnek mondanám, jól elterül, szépen csillog, intenzív a színe.  

Catrice Colour Bomb


Sokáig bírta, elég tartósnak bizonyult. Amikor kicsit kopni kezdett, ráfestettem az előzőre, olyan volt mintha újonnan festettem volna. Ekkor készültek a fotók is. Ez az első körömlakkom, amire azt tudom mondani, hogy építhető is. Az egyik körmömön volt egy sérülés, és teljesen el tudtam tüntetni vele, nem látszódik meg, hogyha csak az egyik területre kenünk újabb réteget, szépen egybeolvad az alatta lévő réteggel, elsimítódnak a szélei.


A lényeg, hogy imádom, azonkívül, hogy csodaszép a színe, szuper a tartóssága és a minősége is.
Kár, hogy limitált....
(Lehet, hogy kevés volt egy belőle?)

Nektek hogy tetszik? Vettetek valamit a kollekcióból?

2012. május 5., szombat

Liebster blog díj

SMINK ÉS MÁS nagyon kedves dologgal lepett meg ma engem, ugyanis díjat ajándékozott nekem.
Eléggé meglepődtem, nem számítottam ilyesmire egyáltalán, de hálásan köszönöm neki ezt a kis kedvességet.
A díjat az általam szeretett következő blogoknak szeretném továbbadni:

1 Adrinak (http://adrisfashionisland.blogspot.com/), mert csupa szív, nagyon aranyos és kedves, senkinek egy rossz szava sem lehet rá, és mindent mosolyogva csinál.

2 Fleurnek (http://fleurpowerbeauty.blogspot.com), mert szintén nagyon szeret vásárolni és felhalmozni, mint ahogyan én is, de ő is rájött, hogy ez nem mehet így tovább, és tudatosabb vásárlásra illetve a termékek elhasználására ösztönöz minket

3 Taylor makeup-nak (http://taylormakeup.blogspot.com/), mert a húgomra hasonlít, és tőle lesek el egy két tippet, hogy mi állna jól neki, amit utána felhasználhatok

4 Krisztinek (http://rougeandstyle.blogspot.com/), mert szinte mindenhol látni a hozzászólásait, és mindenki mellett kiáll akinek szüksége van rá

5 Mesinek és Panninak (http://styleandblog.blogspot.com/), mert nagyon kedvesek, sok figyelmet fordítanak az olvasóikra, és azonkívül, hogy nagyon csinosak is cukinyuszi a mosolyuk :)


Én sem akarom visszaadni a díjat, de én is kedvelem Letti blogját (http://sminkesmas.blogspot.com/), méghozzá azért, mert nála rengetegféle terméket megismerhetünk, és mert annyi gyönyörű MAC szemhéjpúdere van, mint égen a csillag :)

A szabályok, díjjal járó kötelezettségek a következők:
  • Válassz 5 blogot, amelynek kevesebb, mint 200 követője van, és add át a díjat. 
  • Köszönd meg a díjat annak, akitől kaptad.
  • Jelentesd meg a blogodon azon személyek listáját, akiknek a díjat továbbadod, és hagyj üzenetet a blogjaikon, hogy tudjanak róla, megkapták a díjat. 
  • Ossz meg 5 dolgot magadról, amit az olvasóid még n

Amit még nem tudtok rólam: 

1 A blog segített át engem egy elég fájdalmas szakításon, ez jelentette az egyik kapaszkodót számomra

2 A második nevem Eszter, ő az én jobbik énem :)

3 Statisztikus elemző szakirányon most írom a szakdolgozatomat

4 Szeretem a zsiráfokat

5 Régen őrületesen gyűjtöttem minden szivárványos dolgot, szerencsére már sikerült kigyógyulni


MAC Reel Sexy, Hey Sailor! + Catrice Revoltaire Haul


Mint tudjátok limitált függő vagyok. Az új MAC kollekciók megjelenése elég sok fejtörést okozott nekem. Nagyon sok minden tetszett. De nem hagytam, hogy a LIMITÁLT termékek ereje teljesen eluralkodjon rajtam. 

A Reel Sexy rúzsban biztos voltam, mert már sok hasonló színű limitált MAC rúzst kihagytam, de ezt nagyon szerettem volna megvenni. 

A Sail La Vie rúzs először nem is érdekelt, de rájöttem, hogy az egyik ruhámhoz tökéletes lenne, pontosan ez a szín passzol hozzá. (Majd erről még később) 

A szemfesték duóban pedig az aranyfényű rózsaszín veluxe pearl finishű szín pontosan az az árnyalat, amit mindig is hiányoltam a MAC kínálatából, nekem ez a kedvenc árnyalatok ősidők óta, számomra ez a szín klasszikus, ezért nagy vacilálás, és sok gondolkodás után őt is hazahoztam. A másik szín is tetszik, de nem annyira pigmentált, mint szeretném. Én a MAC matte finishű szemhéjpúdereiért nem vagyok oda, valahogy nekem ezek a leggyengébb láncszemek a MAC termékei között, de hátha most, hogy kipróbálhatom sminkben is rá fogok jönni valamire :) Azt rendkívül sajnálom, hogy nincsen nevük a szemhéjpúdereknek, de még csak kódjuk sincs. Olyan kis anonim árvák így név nélkül :(

Reel Sexy és Sail la vie rúzs, Reel Sexy Dinamic Duo 1 Szemfesték duó
Aztán betévedtem a Rossmannba is, ahol belebotlottam a Catrice Revoltaire kollekcióba. A Nude Alarm nevű és a  korallpink árnyalatú Colour Bomb rúzs került a kosaramba, az utóbbival azonos nevű körömlakkal együtt.


Örülök, hogy megvettem ezeket a rúzsokat, mert biztos, hogy hamar el fogom használni őket. Egyik rúzsnak sincs erős fedése, emiatt könnyebb is használni őket, mert könnyebb feltenni és, és nem kell folyton odafigyelni, hogy hol kopott le, hol kell rajta igazítani. Viszont szépen árnyalják az ajkakat. A rózsaszínnek kifejezetten matt finishe van, míg a nude rúzs inkább félmatt. Vannak hasonló színeim, de matt rúzsból igazán kevés van. Picit szárítja a számat, de nem zavar, úgyis ajakápoló mániás lettem mostanában. :)


A körmömről most nem csináltam fotót, de kipróbáltam a körömlakkot, és nagyon elégedett vagyok vele. Először nagyon meglepődtem, mert a lakknak számomra szokatlan, picit olyan folyékony zselé hatású állaga volt. Viszont nagyon jó, hogy ilyen, mert nagyon jól eloszlik, és vastagon fed emiatt. Ez a szín tökéletesen illik majd a kedvenc rúzsaimhoz.

Nude Alarm
Nude Alarm
Colour Bomb
Colour Bomb



A Reel Sexy rúzs pontosan olyan, mint amilyet vártam, egy erős fedésű, krémes állagú, barackos nude árnylat. Friss és nyárias :D

MAC Reel Sexy
Reel Sexy
Reel Sexy


A Reel Sexy kollekcióból beszerezett Dinamic Duo 1 szemfesték duó bal oldali színe egyszerűen mesés.  Ez az én színem teljesen, mindig is sajnáltam, hogy nincs ilyen a MAC-ben. Mivel nincs neve, ezért kénytelen vagyok neki az adrEYEnka nevet adni :DDDD



Ezzel a rúzzsal átléptem a határaimat. Se a piros, se a narancs nem tartozott azok közé az árnyalatok közé, amit el tudtam volna képzelni magamon. Tudom ez csak egy apró lépés a piros felé, de nekem ez az ideális megoldás ezen az úton. Az ennél élénkebb narancsot pedig semmiképp se tudom elképzelni magamon. Összességében szerintem ez egy jól kitalált narancsos korall árnyalat.

MAC Sail La Vie
Sail La Vie
Volt már pár termék ami nagyon tetszett, például a Jaunty szemhéjpúdert nagyon kis aranyosnak találtam, de nem sokban tér él a Sweet Satisfaction Prolong szemhéjpúdertől, ami viszont már megvan, úgyhogy azt nem vettem meg. Ezt nektek is javaslom, hogyha már van pár rúzsotok vagy szemhéjpúderetek otthon, tegyetek swatchot a kezetekre a limitáltból, és járjatok vele körben az üzletben, hasonlítsátok össze a meglévő színeitekkel, hogy valóban érdemes e megvenni az új színt. Így azt is megnézhetitek, hogy mennyire illenek össze az eddigi, és a megvásárolni kívánt színek.

A Feeling Fresh szemhéjpúder egy igazi gyöngyszem, csodás a színe élőben, de eszembe se jutott ennyiért venni egy olyan színt, amit tudom, hogy úgyse használnék ki, mert inkább a visszafogott színek híve vagyok. (általában)

A bronzosítók és pirosítók is tetszettek, de azok között nem látok akkora különbséget az állandó és limitált termékek között, mint mondjuk egy rúzsnál vagy szemhéjpúdernél. Ezeket bármikor máskor is megvehetem.

Összességében elégedett vagyok a vásárlással, mármint azzal a részével, hogy megfontoltan, jól átgondoltan vásároltam, és nem  halmoztam fel minden újdonságot csak azért mert limitált. Ebben nagy segítségemre volt a pénztárcám is, ami elég könnyen nemet tudott mondani a többi dologra :D


Ti vettetek valamit a májusi MAC kollekciókból?



2012. május 1., kedd

Áprilisi 10+1 kedvenc


1.   Biomed Kamilla Krém: Ezt eredetileg azért vettem, hogy a sebeim gyorsabban gyógyuljanak be tőle. Ma viszont az egész arcomon használom heti egyszer kétszer, szépen lehúzza a gyulladásokat, segít begyógyítani a megmaradt hegeket, és puha bőrt varázsol. Sajnos csak ez jön be most a pattanások kordában tartására.

2. Szívecske alakú szemhéjpúder: Még 2007-ben vettem Milánóban, egy nagyon cuki kis sminküzletben, ami azóta megszűnt. Se márkát, se színárnyalatot nem tudok mondani. Nem annyira pigmentált, mint amilyet szerettem volna, ezért nem használtam, de most újra elővettem, mert highlighternek kiváló, éppen csak egy kis szolid fénye van.

3.  Maybelline Dream Nude Airfoam: Nem ezt tartom a világ legjobb alapozójának, de most nagyon szívesen használom ezt, mert viselése olyan mintha nem is lenne rajtam semmi, teljesen tud tőle lélegezni a bőröm. A fedése pedig mindehhez képest nagyon jó, mivel építhető. Ráadásul, gyorsan és könnyen használható. Valószínűleg gyorsan el fog fogyni.

4.  Fémtégelyes ajakápolók: Egyszerűen beleszerettem ebbe a megoldásba. Szuper! A H&M es a kedvencem az illata, és az állaga miatt is. A Women' Secretes kicsit ragadósabb, az Agatha Ruiz pedig egy kicsit keményebb a kelleténél, de azokat is szívesen használom.

5.   Az ajakápolókat a Sigma F70-es korrektorecsettel szoktam felvinni. Mivel elég nagy a szám (:D) ezért sokkal praktikusabb ezt használni a számon, mint egy ajakecsetet. Nem is tudom, hogy van-e olyanom, mert nem szoktam sose használni. Minden használat előtt fertőtlenítem az ecsetet sebbenzinnel.

6.   Itt a tavasz, minden egyre színesebbé válik, úgyhogy az április kedvenc rúzsom is egy elég színes darab lett: MAC - Watch me shimmer, ami egy nagyon üde pink-korall szín.

7.  The Body Shop pink grapefriut testvaj: Egyszerűen elolvadok az illatától, olyan friss és természetes. Az az igazság, hogy nem nagyon szoktam kenegetni magamat, mert egyszerűen elfelejtem, egy csomó testápolóm romlott már meg, mert nem gyakran  jutott eszembe használni őket. Ez a testvaj szuper megoldás, ugyanis máris függőséget okozott :) nem bírom elfelejteni, hanem egyenesen vágyom rá, hogy kenegessem vele magamat. Azt hiszem nemsokára megvehetem a nagy kiszerelést is belőle. És tényleg jó, annak ellenére, hogy testvaj nem nehéz az állaga, könnyen felszívódik. IMÁDOM!

8.  Az Essence pelyhes lakkot szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Nagyon örülök, hogy ilyen jó áron és könnyen hozzá lehet jutni egy ilyen lakkhoz. Én szerettem volna a Nubar pelyhes lakkját megrendelni, de sose szántam rá magam végül. Szuper, hogy ennyiért is hozzá tudunk jutni egy ilyen szépséghez. Ami fölé csak lehetett feltettem.

9.  KIKO Curling szempillaspirál: Tényleg megfelel a célnak, szépen elválasztott göndör pillák. Amit nem szeretek benne, hogy picit hullik a festék egy idő után, de nagyon minimális mértékben, szóval nem olyan elviselhetetlen. Hamar elfogyasztom ezt is. Ennyiért (3,9 euró) nagyon megérte.

10. Oriflame Nature Secrets málna-menta kézkrém: Nagyon ritkán használok kézkrémet, mert nem bírom elviselni, hogy utána ragad a kezem.Viszont nagyon szeretek kézkrémet venni, mert nagyon jó illatokban lehet őket kapni, főleg az Essence és az Oriflame limitált kézkrémeit halmoztam fel.  A zsíros állagúakat nem tudom elviselni. Ez a krém egy könnyedebb vizes állagú kézkrém. Nagyon jól felszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után.

+1.  Az AVON Planet Spa Provance-i levendula és jázmin hajápoló olaja megmentette az ecseteim életét. Elképesztő, hogy mennyire felpuhítja őket, még azt is puhává varázsolja, ami soha életében nem volt puha, mindig szúrt. Csodát tesz. Kipróbáltam a hajamon is, de nem tapasztaltam semmi különöset, csak bánom hogy egy kis részét a hajamra pazaroltam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...