2011. október 1., szombat

Tárolási tippek

Szeretném bemutatni, hogy én hogyan tárolom a sminkcuccaimat, kiegészítőimet. Remélem tudok másoknak is hasznos tippeket adni.

Van egy nagy fiókkal rendelkező asztalkám, illetve egy hozzá való görgős 3 fiókos kis szekrényke. Nem túl szép ezért kívülről nem fotóztam le, szerintem mindenki el tud képzelni valami hasonlót :)

Az asztalomon tárolom az ékszereimet, a szemceruzáimat, illetve az ecseteimet, és emléktárgyakat különböző helyekről.
Így fest az asztalom
Bal oldalon van az asztal mellett egy szekrény, ami hozzá van tolva. Erre van felszerelve egy kis kerek tükör (IKEA), aminek az egyik fele nagyítós, ezt ki tudom húzni, és forgatni is tudom, ennek segítségével mindig minden kis részletet jól látok sminkelés közben. Illetve ennek a szekrénynek az oldalába csavaroztam fel egy szívecskés fogast, amin a nyakláncaimat tartom, a fülbevalókat egy fülbevalóállványon, illetve ezen a pillangós szárnyú hölgyön tárolom (AVON).Jobb oldalon vannak a szemceruzák egyelőre sajnos egy átlátszó műanyag pohárban, amit nem emelnék ki külön,de azért látjátok, hogy azon is virágok vannak, szóval nem annyira ronda és mellette egy szintén IKEÁ-s tárolóban tartom az ecseteimet.
Az asztal jobb oldala
Az ecsettárolóm
Elvileg ez egy konyhai tároló, ami fel lehetne akasztani egy sínre, de nekem megtetszett ez a szín, és a formája, rögtön az jutott eszembe róla, hogy milyen jól fogják benne érezni magukat az ecseteim, ugyanis előtte azokat is műanyagpoharakban tartottam.

Most jöjjön a lényeg :) Beleleshettek az asztal fiókjába....

A fiókon belül
Itt látható az egész egész egyben. Ezeket a rózsaszín evőeszköztartókat az Obiban vásároltam, és nagyon nagyon megszerettem. Régen ömlesztve voltak a sminkcuccaim a fiókomban, és mivel egyre több lett ezért egy idő után teljesen kezelhetetlenné vált az egész, sosem találtam meg semmit. A bal oldali két darabból áll, a bal felénél egy plusz betét van, aminek köszönhetően emeletes is, így még több helyet tudok vele kihasználni.

Baloldalt található a szem szekció, plusz az aloe verás BB krémem is odakerült, mert most azt használom a napi rutin részeként. Itt találhatók a szemfestékek, a szempillaspirálok, szemceruzák (itt is vannak és az asztalon is), szemhéjalapozók. A szemfestékek a  középső részbe is átnyúlnak.

Itt látható, hogy mi van a kivehető betét alatt:


A középső rész másik felét a szájtermékek (rúzsok, kondicionálók, szájfények) töltik ki.

A harmadik területet a pirosítók, púderek, fixálók, highlitherek, bronzosítók, illetve egy pár parfümminta és egy sminklemosó tölti ki. Plusz az a régi nagy rózsaszín ecsetem, amit már nem nagyon használok, illetve egy szőrös rózsaszín púderpamacs.A fiókban hátul, még van egy kosárka is, amiben a pigmenteket tárolom.


Az arcápolási termékeimet, palettáimat, körömlakkjaimat nem itt tárolom, azok már a másik fiókos szekrényben kaptak helyet.

Az első fiókban alapozókat, korrektorokat, arckrémeket, primereket, illetve ezekből mintákat tárolok. Itt is van sminklemosó, illetve ehhez szükséges vattapamacs egy pöttyös dobozkában, illetve vattás pálcika. Ezek kívül még itt tartom a zamian gold csokis maszkomat is. Van itt még kézfertőtlenítő és arctonik is.


Ezeket a termékeket is egy evőeszköztartóban tárolom, hogy ne kavarodjanak annyira össze. Pont akkora méretű mint a fiókom. Az ikeából van, több féle méretben létezik, nagyon praktikusnak találom, mert rendet teremt a termékek között, és az ára is nagyon jó.

A BB krém láz engem is elért, a következőket gyűjtöttem be, remélem azért az alapozóim is elfagynak majd :)

A következő fiók tartalma


Van ebben minden féle, több avonos és h&m-es, egy sephorás,és van még ezen kívül MAU, Sleek, Beyu, Loreal, Oriflame, Urban Decay...

A harmadik fiók majd leszakad a körömlakkoktól...nem szereti a nehéz üvegeket. Nem véletlenül ők vannak legalul.


Ezek nagyjából ömlesztve vannak, de próbáltam kialakítani valamilyen rendszert, hogy könnyebben megtaláljam amit keresek. A narancssárga tetejű fedett dobozban azok vannak amiket ritkán használok, amit gyakran használok, azok pedig elől vannak a kosárban, illetve az átlátszó műanyag dobozkában. (Ez bonbonos doboz amúgy, régen mindent amit csak lehetett ebben tároltam a nagy fiókomban, aztán kinőtték azt a fiókot,és valami más megoldást kell keresnem,de egy párat megtartottam, például ezt is.)

Itt vannak a körömreszelők, illetve -lemosók is, és hátul egy pár kézkrém(odáig nem húztam ki, nehogy kiessen).

Íme a legújabb szerzeményeim (tesztek, variációk hamarosan)

Imádom a csillámos lakkokat
Nos ennyit tudtam nektek megmutatni. Én nagyon ajánlom a műanyag evőeszköztartós megoldást.
Praktikusan funkció szerint el lehet választani az egyes termékeket, illetve megszüntetni a káoszt is.
És emeletek is kialakíthatók, belőle, ha esetleg valakinek mélyebb a fiókja.

Először úgy gondoltam, hogy mindenből fát szeretnék majd venni, ecsettartónak is, meg a sminktermékek szortírozására is, de nem találtam megfelelő méretűt, és drágának is találtam. De nagyon megszerettem ezeket a pink tárolókat, úgyhogy nem valószínű, hogy le fogom cserélni.

Remélem tudtam segíteni azoknak, akiknek hasonlóan hozzám eluralkodott a káosz a sminktermékei között, illetve azoknak akik olcsó és praktikus megoldást keresnek.

Nektek hogy tetszik az ötlet? Tárolja valaki szintén hasonlóképpen a sminktermékeit vagy a kiegészítőit?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...