2012. április 21., szombat

Kukába a felesleges dobozokkal!!!

Sajnos olyan típusú ember vagyok, aki szeret gyűjtögetni, szeret mindent emlékbe elrakni. Szeretem megőrizni a termékek csomagolását. 

Olyan szépek ...

Egy ideig a termékeket a csomagolásukban tároltam. Ennek az lett az eredménye, hogy nem nagyon használtam őket, mivel sokkal nagyobb macera volt kinyitni, meg visszarakni a dobozukba, mintha csak elővettem volna őket a fiókból, és használat után visszatettem volna.

Ezért hát kiszedtem őket a dobozukból, és a dobozokat is elkezdtem tárolni, hogy meglegyenek, hogy ha kell elő tudjam őket venni. Persze nem vettem elő őket, mert nem kellenek. Miért kellenének, hiszen nem praktikusak. Maximum arra jók, hogy megvédjék a terméket. De mitől kéne megvédeni? Egy kis karctól, egy kis kopástól? A neszszerembe és a fiókomba általában elég rendszerezettem pakolom be a termékeket, nem zajlik ott háború, hogy súlyos sérülésektől kellene tartani. Ha esetleg mégis megkarcolódik valami, számít az? 

Aztán ott vannak a termékinformációk. Most őszintén? Mikor fogom én elolvasni az termék összetételét, h már úgyis megvettem? Dehogy fogom én elolvasni... Nem érdekel engem. Úgyhogy nincs több kifogás, ki kell dobni a szemetet!!! A banánhéjat sem őrizgetjük évekig, ezt sem szabad!

Persze azért nem kell eszetlenül mindent kiszórnunk a kukába. Gondoljuk végig, hogy melyik terméket akarjuk a csomagolásában tárolni. Illetve azt is, hogy újra tudjuk-e hasznosítani a dobozokat. Például egy nagyobb dobozban tárolhatunk dolgokat, de egy rúzs dobozában mit akarunk tárolni? Semmit!

Én a szemhéjpúdereimet (Madina, MAC, Kiko, Il Makiage) az eredeti tokjukban tárolom, méghozzá azért, mert függőlegesen állítva több fér el, és a doboz tetejéről leolvashatóak a színek.

Szemhéjpúderek állítva a fiókomban
MAC szemhéjpúderek a sminkkofferemben
Illetve megtartom például a Skin79 BB krémem csomagolását is, mert félek, hogy enélkül könnyen benyomódna a teteje, és kifolyna a termék.


Nem biztonságos a pumpája


Gondoljuk át jól, hogy mire van szükségünk és mire nincs!
Gyűjtsük össze a dobozokat egybe! Egyenként nem szembesülünk azzal, hogy mennyi helyet foglalnak, egyszerre könnyebb tőlük megválni, mint külön külön.
Ne gondolkodjunk rajta sokat, hanem döntsük el előre, hogy nem őrizgetünk szemetet! Legyünk erősek, ne gondoljuk meg magunkat!
A papírdobozokat dobjuk szelektív hulladékgyűjtőbe!
Az újra felhasználható dolgokat pedig hasznosítsuk újra, használjuk tárolásra, ezzel is kímélve a környezetet!

5 megjegyzés:

  1. Mintha csak magamról olvastam volna...én is minden egyes dobozt, főleg a parfümök dobozait, na azokat aztán különösen, megtartok:D De csak rakosgatom jobbra-balra, porosodik, helyet foglal, felesleges, nem használom semmire, még csak kézbe sem veszem, rá e nézek, kidobni mégsincs szívem...de most elgondolkodtam...

    VálaszTörlés
  2. ÉN is gyűjtögető vagyok :) de most, hogy a párom hozzám költözött és tüzetesebben végignéztem a fiókokat, szekrényeket rájöttem, hogy mennyi kacatot és felesleges dolgot tároltam, de legalább vicces volt a pakolászgatás! :)

    VálaszTörlés
  3. én rögtön kidobálom ezeket ahogy hazaérek a szerzeményemmel:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...