2012. január 22., vasárnap

Kezdö sminkkészlet

Egy barátnőm megkért, hogy állítsak neki össze egy kezdő sminkkészletet. Kb. 15000 forintban határozta meg  a keretet, mely alapján a következő termékeket válogattam neki össze:

1. Alapozó: A drogériás alapozók közül a Maybelline illetve a L'Oréal alapozókat találom a legjobbnak, ezek között keresgéltem. A színválasztás nem volt egyszerű, mert nagyon világos arcbőre van, végül az új Maybelline Affnitone Mineral Ivory színét választottam neki. (Kb 2500 Ft)


Az alapozó felvitele történhet az ujjunkkal is, de én könnyítés céljából ajánlottam neki egy lapos fejű alapozó ecsetet is, melyet az Yves Rocherben lehet beszerezni. (Kb 2000 Ft)


2. Pirosító: Nagyon szeretem a pirosítókat. Régen egyáltalán nem használtam, aztán rájöttem, hogy mennyire felélénkíti az arcot, és azóta teljesen beleszerelmesedtem. Az tetszik bennük a legjobban, hogy rengeteg színben kaphatóak, és nagyon sokféle hatás érhető el velük. Pontosan ezért azt ajánlottam neki, hogy két színt is vegyen meg, ne elégedjen meg eggyel. Az Essence márkával én általában elégedett vagyok, a pirosítóit viszont egyenesen imádom. A választott két szín: 40 natural beauty, 10 adorable. Szeretném hozzátenni, hogy kifejezetten az ő nagyon világos arcszínéhez választottam ezeket. A 20 babydollt javasoltam volna, nekem az a kedvencem, de hozzá jobban illet ez a világosabb rózsaszín (adorabe), a natural beauty barnásabb árnyalat, nála már kontúrozáshoz is használható, ezt pedig ezért választottam. Hozzá kell tenni, hogy ha nem lett volna ilyen szoros a keret, rábeszéltem volna barackszínű 30 secret it-girl árnyalatú pirosítóra is, mert egyszerűen én úgy érzem, hogy az alap készlet része egy rózsaszín, egy barack, és egy barnás-bronzos árnyalatú pirosító is. (800 Ft)


A felvitelhez az új pink-fekete Essence pirosító ecsetet választottam, mert jól néz ki, olcsó, és nagyon puha, és persze jól is működik. Örülök, hogy az Essence ecseteket is gyárt, tökéletesen megfelelnek az új darabok még azoknak is, akik nem csak most ismerkednek a sminkeléssel. (800 Ft)



3. Szemhéjalapozó: Akinek csak tudom elmondom, hogy mennyire fontos a szemhéjalapozó használata, és nem azért mert valaki megbízott a reklámozással :), hanem azért mert tényleg nagyon fontos, és ezt még mindig nagyon sokan nem tudják, hogy mekkora különbséget okoz, és mennyivel megnöveli a szemfestés tartósságát. Én a NYX bőrszínű szemhéjalapozóját ajánlottam neki, de egyszerűen lehetetlenség volt beszerezni. Ezért végül az Essence szemhéjalapozója mellett döntöttünk. Hétköznapokra ez is tökéletesen megfelel. (750 Ft)


4. Szemhéjpúder: Hogyha egyféle sminket szeretnénk mindig elkészíteni, akkor az éri meg a legjobban, hogyha veszünk egy pár egymáshoz illő mono szemhéjpúdert. Azonban hogyha szeretjük a változatosságot, és több színre vágyunk, akkor kezdetben mindenképpen palettában érdemes gondolkozni. Amit én kezdetben javaslok azok a következő színek: barack, rózsaszín, arany, barna, bézs, szürke, fekete, bronz, vanília. Nagyjából ezek azok a színek, amivel érdemes tanulgatni a sminkelést. Az élénkebb színeket én kezdetben elkerülném, illetve a sötét zöld, lila kék stb színeket is, mert nagyon csúnya bakikat lehet velük elkövetni. Ezek alapján az Essence sun club long beach palettáját választottam, és mivel iányzik belőle egy nagyon világos és egy nagyon sötét szín, a következő Catrice palettával egészítettem ki (1300 Ft) :


5. Kontúr: Kontúrozáshoz az alábbi két terméket ajánlom mindenkinek: AVON Supershock gel liner, illetve Essence gel liner. Az avonos szemceruza formájú tulajdonképpen "tusceruza", nagyon puha, lágy állagú, és nagyon tartós, a vízvonalra ez a lehető legjobb termék szerintem. A külső kontúrozásoz, illetve cicás tusvonal készítéséhez pedig és inkább gél állagú szemhéjtust szoktam ajánlani, mint az applikátorosat, vagy filceset. Én úgy vettem észre, hogy ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, és tartósabbak is. Én a tusból azt ajánlottam, hogy a fekete mellett a barnát is vegye meg, mert azzal sokkal természetesebb hatás érhető el, illetve azért, mert gyönyörű színe van. (Itt volt az  a pont, hogy én sem tudtam ellenállni neki, én is vettem egy barnát :D ) (ceruza 800, tus 1000 Ft)



6. Szemöldök: Az én szemöldököm elég sűrű, és határozott, én nem szoktam semmilyen terméket használni a formázására, igazítására szemöldökcsipeszen kívül. Akinek viszont sötétebbre van festve a haja, annak gyakran túl világos lesz a szemöldöke a hajához képest, így van ez barátnőmnél is. Én nem vagyok híve a szemöldök tartós befestésének, csak ha az különösen indokolt, például vörös hajnál. Szerintem a legegyszerűbb egy megfelelő színű barna matt szemhéjpúder, vagy szemöldökpúder használata. Hogyha szükségem lenne rá, én is ezt alkalmaznám, mert nagyon természetes hatás érhetű el vele. Itt is Essence-re esett a választás, és szerencsére az egyik sablon tökéletesen illeszkedett is a szemöldökéhez. (Én is megnéztem a sablonokat, az enyém még csak nem is hasonlított egy icipicit sem egyikre sem ... :( ) A benne lévő ecset viszont a kukában landolt, borzalom... (800 Ft)



7. Ecsetek: A szem, illetve a szemöldök festésére szükség van (legalább) 3 féle ecsetre. A szemöldökhöz egy ferde ecsetre, ami a kontúrozáshoz is kiváló. Egy lapos, de puha szőrű ecsetre is szükség van a szemhéjpúder mozgó szemhéjra való felviteléhez, illetve egy olyan ecsetre, amivel satírozni is lehet. Az ajánlott ecsetek: Essence kék ferde szőrű eyeliner ecset, Essence lila szőrű smokey pufi ecset, és egy "sima fazonú" Rossmanos szemhéjpúder ecset, aminek sajnos nem tudom a nevét, de nagyon jó kis ecset, jó minőségű, puha szőre van, de a H&M-es szemhéjpúder ecsetek is megfelelőek. (Pufi: 400, ferde: 500, lapos: 900 Ft)



A lila szőrű ecset nagyon sokoldalúan használható. A belső szemzúgot és a külső V-t is könnyen árnyalhatjuk vele. Illetve alkalmas szemceruza elsatírozására, smokey effekt kialakítására is, illetve a színek összemosására is. Én néha korrektorozásra is ezt használom, mert szépen bele lehet dolgozni a bőrbe a folyékony vagy krémes korrektorokat vele.

8. Púder: Mi más lenne mint a Rimmel Stay Matte pressed powder? :) méghozzá 001 Transparent színben, de szerintem ez nagyjából mindegy, mert mindegyik jól illeszkedik a bőrhöz. Én a 003 Peach glow árnyalatot használom, és direkt összehasonlítottam a kettőt, hát nem volt szembetűnő különbség a kettő között. Nem fényesedik ki tőle a bőr, illetve kicsit tartósabbá teszi a sminket is. Akinek szép bőre van, és nincs szüksége hibák elkendőzésére annak legtöbbször önmagában is elég a púder használata, nem kell mindig alapozót használni. (Én mostanában nem ez a kategória vagyok :((( pedig régen nem így volt...) (1700 Ft)



9. Száj: Én inkább krémes állagú rúzsokat részesítek előnyben, mint szájfényeket. Ebből is inkább a natúr, természetes, vagy nude árnyalatokhoz húzok inkább. Nagyon szeretem a szájszínű krémes rúzsokat, aminél nem kell annyira odafigyelni a szélekre, és emiatt könnyű használni, annak aki most kezd sminkelni az ehhez hasonló rúzsokat ajánlom a leginkább: 

Az Alverde rúzsai között is találhatunk ilyet, de a NYX Round lipstick az én kedvencem, de sajnos az nem elérhető hazánkban. Van egy két Avonos rúzs is, amivel kifejezetten elégedett vagyok, illetve az Yves Rocher új rúzsai is ilyenek. A leányzó egyenlőre nem szeretett volna semmilyen terméket használni a szájára, ezért ebből nem választottam semmi konkrétat. Ha választanom kellett volna, valószínűleg Flormar rúzst választottam volna, mert nagyon sokféle színt árulnak, és én nagyon elégedett vagyok a minőségükkel.

10. Szempillaspirál: Én mindenkinek a Max Factor False Lash Effekt Fusion szempillaspirálját szoktam ajánlani, ami hosszít is és dúsít is egyszerre, és azért ezt, mert én imádom. Nagyon meglepődtem, amikor azt hallottam, hogy valakinek nem vált be, és nem azért, mert nem hiszem el, hogy nála nem működik, hanem azért, mert nálam meg nagyon bevált :) Na mindegy igazából az a véleményem, hogy mindegyik szempillaspirál jobb, mintha nem lenne rajta semmi, de azért nem árt, hogyha nem áll össze az egész vastag tincsekké. A szempilla göndörítő is sokat tud segíteni, bár szerintem nem tart olyan hosszan a hatása, de az teljesen mindegy, mert a tükörben amikor még látjuk magunkat az elkészítéskor jól néz ki, utána ha már elindulunk otthonról, úgyse feltétlenül vesszük észre ha elmúlik a hatása. :) (2000 - 3000 Ft)



Szerintem annak aki most kezd sminkelni, annak ezek a termékek elegendőek. A highlighter, kontúr, bronzosító.. stb. termékek egy kezdőnél szerintem nyugodtan kihagyhatóak.

Mi az amivel egyetértetek, és mi az amivel nem? Ti mivel egészítenétek ki még a fenti listát?
Van olyan termék, ami ezek közül nem vált be nektek?

10 megjegyzés:

  1. Rimmel Stay Matte nekem is nagy favoritom^^ Én a listához hozzácsapnék még egy highlitert illetve egy szájfényt, de tök jól összeválogattad az alapdolgokat!

    VálaszTörlés
  2. Az árakat írd oda légyszi!

    VálaszTörlés
  3. én pirosító és szemhéjpúder esetében is talán inkább a Sleek-et ajánlanám. olcsó és baromi jó minőségű termékeket kaphatunk és szerintem az Essence-et simán veri. főleg a pirosítói durván pigmentáltak...

    VálaszTörlés
  4. Poppy: kiegészítettem az árakkal :)

    zizitim: A szemhéjpúdereken én is nagyon sokat gondolkoztam, tényleg jobb minőségűek és jó áron is vannak, de úgy gondoltam, hogy a színvilága egyik palettának sem az igazi egy kezdő számára. A natúr palettán és a stormon gondolkoztam leginkább, illetve az oh so special is eszembe jutott, de egyikre se tudtam azt mondani, hogy igen ez az amit ajánlanék neki...

    VálaszTörlés
  5. szia :) a képen milyen márkájú rúzsok vannak? A jobboldali nagyon szép :)

    VálaszTörlés
  6. Réka: Sajnos fogalmam sincs, szerintem NYX, de nem tudom megmondani, hogy ezek milyen színek.

    VálaszTörlés
  7. Az az essence pirosító ecset...na attól mentett volna meg a jóisten.Mióta megvettem csak porosodik,mert az első használat után úgy összevesztünk,hogy majdnem kidobtam :) olcsónak olcsó,de sz**t sem ér :) többet ér venni egy minőségesebbet (pl sigma-tól).Nem drága és meg is éri az árát! :)

    VálaszTörlés
  8. Persze, hogy jobb a Sigma, de nem mindenkinek van annyi pénze egy ecsetre, ráadásul itt elég kötött volt a keret. Szerintem egy teljesen kezdőnek ez is megfelel. Akinek ajánlottam, az nem panaszkodott rá. :)

    VálaszTörlés
  9. Ha olcsó, de viszonylag jó minőségű ecsetet szeretnétek, a Peggy Sage-t ajánlom, ill. a Bősznél is ki lehet fogni nagyon jókat.

    VálaszTörlés
  10. Egyetértek. Ha nem lenne 600 ecsetem, én körbenéznék a PS ecsetei között, de biztonsági okokból inkább becsukom a szemem, és a Bősz közelébe se megyek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...