2012. április 22., vasárnap

Limitált termékek fogságában

Limitált kiadás, limitált kollekciók, limitált színek... Essence, MAC, Catrice, Alverde stb...




Megveszed, mert csak most lehet kapni, mert különleges, mert soha vissza nem térő alkalom...Aztán nem használod, mert félsz, hogy elfogy, mert különleges és nem tudod újravásárolni, mert soha többet nem lesz ilyen.

Ismerős valakinek?

Nos sajnos én is a limitált dolgok fogságában élek... És nem csak a sminkek terén... Vannak limitált teáim, tusfürdőim, testápolóim, parfümjeim, habfürdőim. A limitált dolgokat sokkal könnyebb eladni, mert mind bedőlünk az egyszeri és kihagyhatatlan lehetőségnek. DE ! Utána nem szabad őrizgetni, a polcon tárolni, a fiók legmélyén rejtegetni ezeket a dolgokat. Ezek a dolgok nem bírják a végtelenségig, a szavatosságuk lejárhat így anélkül, hogy használtuk volna őket.

Én hibás vagyok abban, hogy ezt elkövetem, de tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Ne vegyünk meg mindent csak ezért mert, limitált. Gondoljuk át, hogy valóban szükségünk van e rá. Ha megvettük, akkor pedig használjuk! Ételekből, és italokból is szeretek limitáltat vásárolni, de azoknál sosem kérdés, hogy elfogyasztom e őket, akkor ezeknél miért az? Én megfogadtam, hogy elkezdem használni azokat a termékeimet is, amit eddig féltve őrizgettem. És amikor elfogy, akkor kiélvezem az utolsó cseppjeit is, aztán hátat fordítok neki, és kipróbálok valami mást, valami újat :)


Még egy valami... Ne hagyjuk, hogy a csomagolás befolyásoljon minket. Ne vegyünk meg valamit csak azért, mert cuki a csomagolása. Tudom, ezt nagyon nehéz megállni. Hogyha mégis nagyon tetszik a csomagolás, akkor ne vásároljuk fel az egész kollekciót, hanem döntsük el, hogy melyik az a darab, amire igazán szükségünk van, amit szívesen elhasználnánk. És ha elhasználtuk, és már nem tudjuk újrahasznosítani a csomagolást, ne őrizgessük, legyünk erősek és dobjuk ki!


Tipp: Ha egy Catrice, Alverde, Manhatten vagy Essence limitált termékben nem vagytok biztosak, hogy szükségetek van rá, akkor várjátok meg a kollekció végét, mert akkor akciósan juthattok hozzá.Vigyázat! A legnépszerűbb termékek, színek sosem maradnak meg.

2 megjegyzés:

  1. Én is eléggé 'limilált függő' vagyok, szinte minden kollekcióból hazahozok valamit. :D
    És tényleg rossz érzés őket elhasználni. :(

    VálaszTörlés
  2. Jaj a Mademoiselle...meg az oroszos Alverde kollekció...alig bírtam ki a leárazásig, mert teljes áron nekem sajnos túl drága volt...na de 50% árcsökkentéssel vettem tust, szájfényt, de azért igyekeztem tényleg olyanba befektetni, ami nagyon kell. De az is biztos, hogy jót tesz a szememnek a Mademoiselle kis masnis tusa, meg a Matrjoska babák a rúzsomon, annyira szép:) Szívesen foglalkoznék ilyesmi dizájnok tervezésével olyan szépek tudnak tényleg születni:)Viszont sokszor nem értem ilyen nagyon drága márkák pirosítóját pl. vagy arcfényét, hogy egy komplett kis festmény rejlik a tokban, kerül 15-20 e-be, de ha egyet húzok rajta az ecsettel már el is tűnt és nincs benne többé semmi pláne. Okosan ki van ez találva:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...