2012. augusztus 9., csütörtök

Blog újrapozicionálás (személyes)

Egyre több "beauty" típusú blog jelenik meg mostanában ... már a csapból is ez folyik, és nyilván túlkínálat alakult ki belőlük. Tudom jól, hogy mennyi tud jelenteni valakinek egy ilyen blognak az írása, és mekkora bátorság kell hozzá, de vajon tényleg mindenki kíváncsi egy rondán kifestett lerágott körömre? Nem akarok senkit megbántani, illetve másokat lehordani, én leginkább most magamat kritizálnám. 


Tudom jól, hogy vannak nálam tehetségesebben sminkelő, jobb képeket készítő, több alapanyaggal rendelkező beautybloggerinák, nem is kívánok velük versenyezni. Én is nagyon szeretek sminkelni, de leginkább másokat. A saját arcommal, szemformámmal nem vagyok elégedett, és nem is szeretem mutogatni magamat, se a sminkemet. Az ok amiért ez a blog létrejött nem az volt, hogy sminkelni tanítsak másokat, mert én ezt blogon keresztül nem is tudnám megtenni, és nem is vagyok profi. Az ok inkább az volt, hogy megosszam személyes tapasztalataimat, bemutassak egy-egy terméket, illetve hasonló termékekről készítsek összehasonlító bejegyzéseket. Én is rengeteg hasznos tippet tanultam másoktól, sosem lehet tudni, hogy kinek mi válik éppen hasznára.

Sajnos észrevettem magamon egyfajta negatív változást, ugyanis, ez a sminktermék központú blog azt is hozta magával, hogy elkezdtem rengeteg dolgot vásárolni. Nyilván nem a blog miatt vettem meg kifejezetten dolgokat, de sokkal könnyebb volt igent mondani annak a tudatában, hogy a blogon is hasznos lehet ... A másik tényező, hogy sokszor a mindenhol bemutatott, mindenhol látott termék már nekem is kellett, annak ellenére, hogy előtte meg sem fordult a fejemben, hogy megvásároljam. A saját vágyaimnak is könnyebben engedtem, de sajnos inkább az az igazság, hogy teljesen engedtem szabadon szárnyalni őket, és rengeteg mindent felhalmoztam.

Felismertem, hogy ez rossz út, és kezd kissé beteges lenni a sminkbirtoklási vágyam. Éppen ezért változtatni szeretnék a szokásaimon. Tudom, a blogot, mint ennek a rossznak az előidézőjét többen nem nézik jó szemmel a környezetemben, de nekem sokat jelent ez az egész...

Nem tudom mennyi lány van még rajtam kívül aki ugyanilyen mértékben halmoz fel mindent ami csak a szeme elé kerül, de megpróbálom kicsit az ő szemüket is kinyitni azzal, hogy én felvállalom, hogy valami nincs rendben. 

Nem hazudom azt, hogy soha többet nem veszek semmit (nem halhatok meg NARS Orgasm pirosító nélkül), de megpróbálok sokkal megfontoltabban vásárolni, és a meglévő dolgaimat elhasználni. (Te jó ég, egyáltalán lehetséges ez? :/ )

Mindenesetre lesznek még bejegyzések, nem feltétlenül szorosan beauty témához kapcsolódóan, de majd írok ha van kedvem, írok ha van valamiről mondanivalóm. 

Remélem, aki eddig szerette olvasni az írásaimat, az ezután is fogja. :)

Puszik


6 megjegyzés:

  1. Egyetértek. Ugyanez lett velem is. Dettó.. :(

    VálaszTörlés
  2. NA!!!:-)
    Nagyon örülök, hogy végül mégis a folytatás mellett döntöttél.
    Egyébként én is ilyesmin gondolkodom, de most annyit melózok, hogy nincs időm ezen filózni. :-P
    De, ezt még hónapokkal ezelőtt eldöntöttem, hogy lesz-rom, ha más blogon is van vélemény egy adott termékről, én akkor is megírom, és nem zavarom saját magamat azzal, hogy jaj ez már az ikszedik írás...blah!
    Meg kevesebb cuccot is veszek, nem vásárolok fel egész kollekciókat, meg az akciós cuccoknál is igyekszem többször is megfontolni.
    Örülök, hogy folytatod all in all!!!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, h nem fejezed be a blog írását :)
    Én szeretem ha nem csak sminktermékekről írnak a lányok, így változatosabb a blog :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök neked; örülök, hogy mégsem hagysz fel a blogolással; örülök, hogy mindezt kellő őszinteséggel és önkritikával tudtad elénk tálalni is! Szóval nagyon örülök neked. :))
    A véleményem: én olyan lány vagyok, aki ha meglát valami szépet csecsét hatalmas tágra nyílt szemekkel nézi közeledik felé, a szemem már már a monitoron tapad és jön a felismerés jhééé ez csak egy pirosító de milyen szép vagy egy új narancs rúzs. KELL! Majd racionalizálom magamnak egy két nap múlva, minek is neked ez? Van vagy 10 pirosítód és minek harmadik narancs rúzs; majd lenyugszom. Aztán véletlen (persze nem véletlen, mert direkt be megyek megsasolni) élőben teljesen bele szeretek, feldobban a szívem, egy nagy izzadság csepp is lehull a homlokomon, hogy "jhaj de szép" aztán az adott darab hupsz beleesik "véletlen" a kosaramban. Én meg elbandukolok a pénztárhoz és jól megveszem, egy napig csak nézegetem méregetem kóstolgatjuk egymást kölcsönösen jobb esetben a szerelem egy egész hónapig kitart amíg egy újabb plátói eset nem esik meg velem. Ezeket a különös élményeket én is a beauty világnak íróm a számlájára, de magamat is ostorozom sokszor. Hiszen gyakran úgy gondolom, egy nehéz/szar nap után, hogy ezek a földi halandó apróságok sokkal előrébb visznek (megérdemlem). Persze tökre nem így van, mert egy egy pirosító helyett vehettem volna édesanyámnak egy nagy csokor virágot vagy apukámnak a kedvenc csokijából... esetleg egy óriás pizza is beficcenhetett volna. Gyarlóak vagyunk... :))
    Sajnálatos módon ez egy hosszú megjegyzés lett, de kikívánkozott belőlem. De én még mindig örülök, hogy nem hagyod abba! :))

    VálaszTörlés
  5. Semmi baj, hogy hosszú lett, legalább nem érzem azt hogy egyedül én vagyok ilyen hülye a világon :P

    Kicsit ismételten padlóra kerültem, és páran nagyon negatívan állnak a blogomhoz, de nekem fontos. És lehet hogy konfliktusok forrása lesz, de nekem szükségem van rá, így kell engem elfogadni blogostul :) :P

    VálaszTörlés
  6. Én is hasonló hibába estem: amióta beauty blogokat olvasok (néhány hónapja írok) bizony nagyon megszaporodtak a sminktermékeim. Korábban sem volt túl kevés, de most már én is azt érzem, hogy ennyit soha nem fogok elhasználni, így megpróbálom visszafogni magam. Többször is átgondolom, hogy szükségem van-e az adott dologra, nincs-e már olyan színem/krémem...
    Bár csak nemrég találtam a blogodra, örülök, hogy nem hagyod abba, kíváncsian várom a folytatást!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...