2012. augusztus 20., hétfő

Újabb DIY projekt - Tégelyes rúzs


Ezt a tégelyes szájfényt még 14 évesen vettem. Akkor nagyon tetszett, de nem használtam olyan sokat. Sajnáltam volna kidobni ezt a cuki kis dobozkát, úgyhogy elgondolkodtam, hogyan hasznosíthatom újra. A teteje lecsúsztatható, de jól zár, nagyon praktikus.

A tégelyből kikapartam és kimostam a régi terméket, majd száradás után rúzs szeleteltem mindkét oldalába, és mécses fölött felmelegítettem, aminek a hatására megolvadt a termék.

Itt még olvadt volt
Bal oldalra egy Kiko, jobb oldalra pedig egy Essence rúzs került
A végeredménnyel tökéletesen elégedett vagyok. Nem lett tökéletesen profi a végeredmény, de pontosan egy ilyen terméket szerettem volna létrhozni, úgyhogy elégedett vagyok. :)


Like or not?
Ha esetleg bárki utánam akarja csinálni, nagyon vigyázzon az olvasztásnál!
Ha műanyag tégelyt használtok, azt nyugodtan dobjátok be a mikróba pár másodpercre, az sokkal biztonságosabb. (sajnos a fém miatt ez most nem jöhetett szóba)

8 megjegyzés:

  1. Jé, ilyen tégelyes szájfényem nekem is volt :) Ma én is pont rúzst hasznosítottam újra :D Igaz, nem ilyen édes tégelybe, és nem pont ilyen technikával, de alapvetően én imádok sminkcuccokat kavargatni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen láttam :) Bár én mézzel nem merném bekeverni, mert félnék h megromlik. De ha hamar elfogyasztod, akkor nem lehet gond. :)

      Törlés
    2. Nem hinném, hogy a méztől hamarabb fog romlani, ha meg mégis, akkor sem vesztettem vele sokat :)

      Törlés
  2. Nagyon jó lett - én is sajnálnék kidobni egy iylen jó kis tárolódobozt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Rájöttem, hogy valami különös perverzió nálam a rúzsolvasztás... :) Elgondolkodtam azon, hogy csináljak egy egy egész palettát.

      Törlés
    2. Én sajnálom őket belenyomni 1 palettába, meg nekem nincs sok rúzsom, max 10....de lehet egyszer paletta lesz a vége, de most még tartogatom őket.

      Törlés
    3. Hát nekem lenne miből válogatni. Aztán meg úgy vagyok vele, hogy nem használnám fel az egész rúzst, hanem mondjuk csak a felét. Majd meglátom, hogy lesz-e merszem belevágni :)

      Törlés
  3. Nagyon cuki ez a kis tégely, jól felhasználtad! :) Tetszik a végeredmény! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...