2012. szeptember 16., vasárnap

Ha eltünnének a sminkcuccaim TAG

Missglamorazzi-nál láttam ezt a TAG-et méghozzá 10 Products I Would Repurchase TAG néven, ami arról szól, hogyha eltűnnének a sminkcuccaim, mi lenne az a tíz termék, amit először újravásárolnék. Még belegondolni is szörnyű, hogy milyen lenne ha megtörténne, de megpróbáltam kiválogatni a 10 legkedvesebb termékemet, méghozzá úgy, hogy egy teljes smink elkészíthető legyen vele. Nem volt egyszerű ...


1. Alapozó: Max Factor Color Adapt alapozó, méghozzá azért, mert jó a fedése, könnyen kezelhető, kézzel is szépen el lehet dolgozni, és az én vegyes bőrömre is nagyon jó, mert matt hatást eredményez. Az előbbi képen nem látszódik, hogy erről az alapozóról van szó, mert leszedtem róla a fóliát, egyrészt azért, mert kicsit fel volt tépődve, másrészt meg azért, mert így sokkal jobban látszik, hogy mennyi van benne. Én a 70 Natural színt használom nyáron, és a 40-es árnyalatot télen.


2. Korrektor: MAC Select Moisturecover NW20, ezt szeretem a szemem alá használni a legjobban ... máshova nem használnék korrektort, arra elég lenne az alapozó.

3. Púder: Rimmel Stay Matte púder, mert egyszerűen ez a legjobb ... már a harmadikat használom belőle.

(4. Pirosító: nem tudtam megnevezni olyan pirosítót, ami nélkülözhetetlen lenne számomra, nem lenne benne az első tíz termékben egyik sem amit újravennék, de valószínűleg az első tíz újravásárolt termék után megvenném a NARS Orgasm pirosítót és nem is lenne szükségem másra. :))

5. Bronzosító: Nekem az Essence sötétebb színű matt bronzosítója nagyon bevált, de bármi ilyesmi színű bronzosító is ugyanúgy megfelelne szerintem. Mivel pirosítóm nem lenne, ezt használnám az arccsontomra.

6. Szemhéjpúder: Nos ez az ami a leginkább hiányozna, nekem ettől smink a smink, enélkül az egész nem ér semmit. Természetesen ilyen esetben egy paletta vásárlása lenne a legjobb döntés, hiszen abban egy csomó szín van, és többféle smink is elkészíthető vele. Az első gondolatom a Naked volt, ami persze csodás, mindenki imádja, és többféle változatú szemfestés is elkészíthető vele, sokoldalú darab. De aztán ránéztem a szemhéjpúderekre, és rájöttem, hogy ez nem elég, hiányoznak a SZÍNek. Lehetetlen lenne számomra, ha csak ezt kellene használnom, úgyhogy a 15th Anniversary palettát is mellé tettem, és ez a kettő együtt szuper, és elegendő is lenne. (Kérlek ne kérdezze meg senki, hogy akkor minek az összes többi ... ) Szóval mivel pirosítót nem választottam, ezért két paletta is belefér a keretbe.


7. Szemceruza: fekete Avon SuperShock szemceruza (gel-liner). Szuperintenzív, szupertartós, azt hiszem ez is már a harmadik.

8. Szempillaspirál: MAX Factor False Lash Effect, tök mindegy azon belül milyen, nyilván a legújabbat venném meg. Tudom, hogy ez egy elég megosztó spirál, sokan nem szeretik, de nekem ez már a ki tudja hanyadik ilyen típusú spirálom (ha a színt és pontos fajtét nem nézzük a FL-on belül). Szóval én szeretem. (De azért ezt hozzá kell tenni, hogy nagyjából egy centisek a szempilláim, és feketék, szóval alapból szerencsés vagyok, így nem kell rá sok tunning.)

9. Rúzs: Oh hát ezen nagyon sokat gondolkoztam, mert imádom a rúzsokat. Biztos voltam benne, hogy MAC rúzs lesz a kiválasztott, de sokat vaciláltam, hogy melyik legyen, végül az új Coral Bliss árnyalat mellett döntöttem. Egyszerűen csak simán szuper. :)

10. Szemhéjpúder alapozó: Mac Soft Ochre Paint Pot. Ezt kevesebben ismerik, és kevesebben használják mint a Painterlyt, de nekem ez jobban passzol a színemhez, a bőröm árnyalatához. Lehet, hogy kiakadtok, de akár korrektort is tudok vele helyettesíteni, ha valami vészhelyzet van.

+1. Egy kicsit csalok, mert hiába veszek bármit, hogyha nincs meg a Sigma E25-ös ecsetem, akkor az egész nem ér semmit. Ezzel akár korrektort is fel tudok vinni, de ez a legjobb a szemhéjpúder satírozására is, illetve szintén el tudom képzelni a highlight felviteléhez, illetve a kontúr megrajzolásához. (Persze csak akkor, hogyha az ecseteim is eltűntek ;) )

Szóval, én innen kezdeném újra, hogyha muszáj lenne. Ti mit vennétek újra akkor, hogyha eltűnne mindenetek? Melyik lenne az a 10 termék, ami minden idők kedvence nálatok?

6 megjegyzés:

  1. Jó kis poszt, lehet, hogy én is megcsinálom! :)

    VálaszTörlés
  2. A szörnyű cím ellenére a bejegyzés nagyon jó volt :)

    VálaszTörlés
  3. Érdekes volt olvasni, én is pont ezt az alapozót és púdert használom, csak más árnyalatban :)
    Amúgy kicsit az is eszembe jutott róla, hogy mennyivel okosabban, praktikusabban tudnék ma már vásárolni, pl ahogy írtad, pár jól megválasztott palettával el lehet intézni a szemhéjpúdereket, ezt sajna kezdőként nem gondoltam elég jól át :(

    VálaszTörlés
  4. Igen sajnos amikor még nincs semmink, könnyen össze tudunk vásárolni egy csomó sz*rt, mert még nincs elég tapasztalatunk ... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...