2012. szeptember 19., szerda

Kémkedésem az Il Makiage-nál

Ma megint voltam egy ingyenes sminkelésen az Il Makiage-nál. Unatkoztam, aztán úgy gondoltam hátha tanulhatok belőle valamit, elmegyek. Nos a tanulás nem nagyon jött össze...
Leírom hogyan zajlott az egész...
Először nyaggatnak telefonon, majd amikor leegyeztetik az időpontot veled, akkor utána is nyaggatnak, hogy ugye tuti ott leszel, mert külön hozzád hívnak egy sminkest, és nehogy szegény sminkes ott álljon egyedül ... hát persze :) ezeken csak mosolygok természetesen.

Megérkezel, időpontra, kitöltetnek veled egy adatlapot, de természetesen hiába érkeztél időpontra, ígyis-úgyis megváratnak. Én erre rutinosan fel voltam készülve, úgyhogy könyvvel készültem.

Az adatlapon fel kell tüntetni, hogy mi a kedvenc színed, utána esetleg (jó esetben) meg is kérdezik, hogy milyen színű és stílusú sminket szeretnél, de végül úgyis a sminkes dönti el önkényesen, hogy ő mit akar. Hozzáteszem, ezzel alapvetően nincs baj akkor, hogyha igyekszik a te színeidhez, egyéniségedhez igazítani a sminket, de nem erről van szó, teljesen önkényesen zajlik az egész.

Én direkt fel akartam adni a leckét, és azt mondtam, hogy pink vagy narancs, esetleg zöld-kék szemeket szeretnék, aztán azt mondta, hogy akkor kék lesz, vagyis inkább legyen lila. Mondtam, hogy esetleg bordó is lehet, erre oké akkor lila lesz. :)
Hát mondom, oké persze mi más? :)

A következő dolog ami kicsit meglepett, hogy ugyanazt az alapozót amit eddig is hiper szuper alapozóként árultak, most hirtelen átminősítették színezett hidratáló krémre, mert ugye most a BB krémek miatt az a menő.

Tehát kaptam egy alapot, egy kis púdert, lila szemfestést, szempillaspirált, bordó pirosítót, meg egy kis szájfényt azt szevasz...

Az alapozó persze mindenre jó, korrektornak is, nappali krémnek is, szemhéjpúder alá is ... Nos nem nem jó, ugyanis amikor hazaértem pár órával később az egész szemhéjpúder egy szép csíkban gyűlt össze a szememen. Ráadásul az egész sminkelést megszenvedtem, komolyan mondom szinte fájt néha..

A következő dolog ami meglepett, hogy nem saját ecseteiket használta a sminkes, hanem Bősz, Sigma, és Essence(!) ecseteket. Ez alapvetően nem baj végülis, csak furcsa. Azt sugallja, hogy nem hisz a saját ecseteiben ...

Aztán kész a smink, a sminkes nagy nehezen rámásolja a termékek nevét amit használt egy lapra, közben husszor elfelejti. Majd odavezet a pulthoz, ahol persze nekem rögtön meg kéne vennem belőle valamit. Mondja a neveket a kedves eladó hölgy pedig kipakol egy csomó cuccot. Na hát a vicc itt az volt, hogy amit használt az nem volt, ezért valami hasonlót rakott ki az eladócsaj. De tényleg az alapozón kivűl semmiből nem volt ugyanaz.

Ezzel kapcsolatban azt nem értem, hogy hogyan vegyek meg bármit is, amit ki se tudtam próbálni, hiszen nem ugyanazt a színt akarják eladni, amit feltettek nekem? A másik problémám az, hogy nem abból sminkeltek ki, amit én választottam, szóval mi a fenének vegyek meg bármit is, ami valaki más ízlésének felel meg? És miért vennék meg egy alapozót nagyjából egy tízesért, amiről nem tudom, hogy megfelel-e a bőrtípusomnak, milyen a fedése, milyen a tartóssága, és még csak abban se vagyok biztos, hogy ez a megfelelő szín?

Én közben az ecsetekről kérdezősködtem, mert érdekelt, hogy miért nem azokat használják, de meg se mutatták az összeset csak egy alapozó és egy kontúr ecsetet. Tényleg nem értem ... ha látják és hallják, hogy az érdekel, akkor miért nem próbálják azt eladni nekem? Döbbenet.... és döbbenet volt amikor az alapozó ecset tokján megláttam a Peggy Sage márkajelzést ... Nem akartam elhinni .... most persze ez az ecset 7500 helyett csak 6000 be kerülne, hurrrá! Közben ott zakatolt a fejemben végig az, hogy a PS-ben ugyanez 2500. Tényleg nem akartam elhinni, hogy ezt csinálják.

Megköszöntem, mondtam hogy nem veszek semmit, mert túl drágának tartom. Ami igaz is, főleg, hogy nem állt szándékomban se alapozót venni, se olyan szemhéjpúdert, amire nem is vágytam ... Abszurd az egész. Persze innentől kezdve persze lekezelőek voltak velem, de komolyan, mintha ez előírás lenne náluk, ha nem veszel semmit menj a fenébe, és úgy néznek rád, mintha bűnöző lennél.

Nos ezután szinte rohantam át a Peggy Sage-be megnézni, hogy tényleg az ő ecseteiket árulják-e az Il Makiage-ban háromszoros áron. Szerencsére nem, legalább ennyi pozitív van a dologban, hogy a feltételezett negatív nem igaz. :) Jó,mi? Szóval nem tudom, hogyan került a PS-es logóval ellátott tok arra az ecsetre, de legalább nem ugyanaz, az ecset, amit megkapunk olcsóbban is, de aztán ki tudja...

Nos ez az esetem az Il Makiagenál. Én inkább kíváncsiságból mentem el, és senkinek sem ajánlom, akinek nincsenek ilyen szadista hajlamai mint nekem.

Hozzáteszem volt már jobb élményem is ezzel a céggel, pl az "Egyéni sminktanfolyam", de én ezt a céget egyre inkább elítélem. Teljesen rosszul állnak a vevőkhöz, nem is próbálják megismerni a vevői igényeket, egyszerűen abnormális módon, erőszakosan rád akarnak kényszeríteni valamit ami neked nem kell. Ha esetleg ilyesmire mennétek el, ne hagyjátok ezt semmiképp!

Egyébként mostmár az Alleeban is van standjuk, "Hurrá!" már ott se fognak békén hagyni ...


Nektek milyen tapasztalatotok van a céggel? Jó vagy inkább rossz? Ti mit reagáltok az ilyen típusú eladókra?

69 megjegyzés:

  1. .hu ez A-tol Z-ig gáz...:) koszi a bejegyzest, erdekes volt elolvasni!

    VálaszTörlés
  2. Engem majdnem beszerveztek sminkesnek..még időben kaptam infót, hogy talán nem kéne :D

    VálaszTörlés
  3. Hát elég hamar eltűnnek tőlük a sminkesek, elég gyorsan váltogatják egymást ... talán nem véletlen. Nem a sminkesekkel van gond, hanem a céggel.

    VálaszTörlés
  4. Én nem nagyon akarom kommentálni ezt az esetet; nekem személyes tapasztalatom más oldalról volt velük. Egy náluk végzett lány, aki csak az ő termékeikkel sminkelt egy fotózáson a legalapvetőbb higiéniás szabályokat sem tartotta be - olyan 20-30 lányt sminkeltünk 4-5-en, de ő ugyanazt az alapozót használta mindenkire [mármint színből talán kettő volt nála, szóval a fehérebbekre jó a világosabb, a barnább bőrűekre a sötétebb alapon]; ecsetmosás/fertőtlenítés nuku. Csodálom, hogy senki sem kapott valami kiütést vagy valamit. Itt láttam már az ecseteiket, volt, ami nekem nagyon tetszett, de horribilis árat nem adnék értük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam már régebben az ecseteiket én is, az alapozó ecset nagyon tetszett, de drágállottam, de most nem azok az ecsetek voltak készleten, ezért is kérdezősködtem utána.

      Törlés
  5. Hű, hát ez durva, már olvastam róluk máshol is, úgyhogy amikor jöttek volna kérdezni, előadtam, hogy külföldi vagyok, amúgy is sokszor csevegünk angolul, így nem volt gáz. :-)

    VálaszTörlés
  6. Én csak tényleg nem értem, hogy ők miért látják ezt így jónak, és miért nem próbálnak meg változtatni ... Sajnos valószínűleg azért, mert így is megélnek a túlárazott termékeik eladásából, amit el sikerül így sózniuk.

    VálaszTörlés
  7. Engem még életemben nem támadtak le pedig én erősen sminkelem magam mindenhova, a barátnőmet volt hogy betalálták de mivel nem volt 18 őt nem sminkelték ki (miért? :D) - Kiváncsi vagyok milyenek a termékeik, én mindenhol csak rosszat ovlasok róluk, de akkor hogy éri meg nekik fenttartani magukat?! Meg ha ennyire jó termékek miért nem boltban kaphatóak, bolt alatt most olyasmit értek mint az Estéé Lauder , Clinique stb..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy gond lenne belőle, hogyha egy nem felnőttkorú lányra próbálnának ráerőszakolni egy vásárlást ...

      Törlés
  8. Ez durva volt, köszi h "feláldoztad" magad a poszt érdekében :D Jót még róluk nem olvastam, nem is csoda :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már többször voltam náluk, többségében negatív a tapasztalatom. Volt picit jobb időszak, de ez rosszabb volt, mint eddig valaha.

      Törlés
  9. Undoritoak. Es meregdraga.
    Az Alleban Le Makiage van..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen de sajnos az ugyanaz ... a termékek ugyanazok. Ezt se értem, hogy mit akarnak ezzel az uj névvel. Engem ott kaptak el, de a központban sminkeltek, tehát bátran állíthatom, hogy egy és ugyanaz.

      Törlés
    2. És amugy a jelentése is ugyanaz.. "Le" francia névelő, "Il" olaszul ... :)

      Törlés
  10. Én is voltam ilyen "sminkelésen" de nem nagyon élveztem , ez rosszabb, mint a direkt marketing. egyszer vettem náluk egy szemhéjpúdert, de nem igazán volt jó és ahhoz képest nagyon drága volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én amit vettem nem bántam meg, de azokat én választottam magamtól, és nagy akcióban vettem, plusz ajándék Egyéni sminktanfolyam is volt hozzá, ami nem volt olyan rossz. De kizárólag csak így érte meg. Semmi másra nincs szükségem tőlük.

      Törlés
  11. A barátnőmnek vannak Il Makiage szemhéjpúderei, sminkeltem ki már velük Őt, és azt kell hogy mondjam: nem rosszak. Nem a minőséggel van itt a baj, inkább az árral és ezzel a borzalmas hozzáállással. Szánalmas...

    OFF: Nem lehetne kivenni a megjegyzés előtti ellenőrző izét? Már 4x rontottam el a betűket, ha most nem sikerül, inkább nem kommentelek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van egy kevés, és azok jók. De azokat én választottam ki, és ki is próbálhattam. Az abszurd, hogy ilyen áron azt várják, hogy megvegyek valamit, amit ki se próbálhattam. Úgyhogy sajnos egyetértek veled.

      Tényleg kér ilyet? Nem is tudtam, máris utánanézek. Köszi, hogy szóltá! :)

      Törlés
  12. Sziasztok!
    Én egy kicsit hosszabban írok. Igyekszem tényszerű lenni és pártatlan. Kezdem azzal, hogy a bevásárlóközpontokban lévő standok üzletnek számítanak, ezekért ugyanúgy minden cég, a fagyis is bérleti díjat fizet és megvannak a határai, hogy meddig mehetnek fizikailag a dolgozók, akik a munkájukat végzik. A 18 éves lányokat azért nem sminkelik ki, mert nem ők a célcsoportja a cégnek. A céljuk az, hogy bemutassák a terméket, kipróbálhassa az ember, megtapasztalja és megvásárolja. Lássuk be, hogy ebben az árkategóriában - és most vitatkozni lehet, hogy ez reális vagy sem -, kevés esély van arra, hogy egy 18 éves lány önálló keresettel rendelkezzen és megvásároljon egy 12 színből álló palettát közel 45ezer Ft-ért. Így azt gondolom, hogy felesleges egy 99 %-ig nem potenciális vevőnek bemutatni a terméket. Nem szolgálja az üzleti érdeket. Lehet, hogy ez diszkriminatív, de ha valaki kis fejre állított kereszteket szeretne kézműves holmiként értékesíteni, azt nem a Baziliából kijövő embereknek fogja mutogatni. A másik, hogy lényeges dolog, hogy minden cégnél dolgoznak jó és rossz szakemberek, csupán sok cég jobban odafigyel rá, hogy a vevő igényei szerint válogasson és ne a divatkatalógusból kilépett főnöknek nevezett selyemfiú igényeinek kelljen megfelelni. Kulcsfontosságú a hitelesség is, hiszen ha 45 ezer Ft az említett paletta, akkor ne lehessen már alkudni belőle, hisz ettől értéktelenné válik a termék. Magam véleménye az, hogy a direkt marketing (ingyensmink), az ajándék egyéni sminktanfolyam, majd sminkes képzés saját termékekkel nagyon nagy ötlet, csak a vezetőséget kellene lecserélni alkalmasabbra, hogy figyeljenek a beosztottakra és ha már a nagyszerű sminkmesterek megtanították a higiéniás szabályokra is a diákokat, akkor tartassák is be azokat. Aki nem tartja be ezeket a szabályokat, annak nem ott van a helye, s ez minden munkahelyre igaz. Az Il-Makiage termékeit pedig lehet szidni, vagy dicsérni, de leírom, hogy sminkesként még nem volt olyan vendégem, aki allergiás lett volna tőle és nagyon szép eredményeket lehet elérni. Ki-ki döntse el, hogy mi a célja és mennyi pénze van céljának megvalósítására.
    Sok sikert kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves MUA!

      Sok mindenben egyetértek veled, abban is, hogy nem a sminktermékekkel van probléma, hanem a cégpolitikával. Egyébként meg a stand nem üzlethelyiség, nyilván kell érte fizetni ugyanúgy bérleti díjat, de jóval kevesebbet. Annyiban kellemetlenebb csak, hogy például amikor sminkelnek valakit, az nem feltétlenül érzi jól magát ebben a szituációban úgy, hogy körülötte-sürögnek forognak az emberek, de van akinek ez kifejezetten imponáló, hogy látják, miközben éppen sminkelik. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Szerintem ilyen jellegű termékek értékesítéséhez sokkal igényesebb környezet lenne egy üzlethelyiség, ami sokkal jobban illene a "magas" minőségű termékvonalhoz is, mint amilyen a székházuk például, vagy valahol a kettő között.( A giccsparádé se feltétlenül előny.) Ráadásul egy üzlethelyiségben sokkal személyesebb beszélgetést lehetne kialakítani, sokkal jobb tér az információ cseréhez, a tesztelgetéshez, a termékek kipróbálásához. De sajnos ennek a cégnek nem is ez a célja, és szerintem ezzel van baj...

      Törlés
  13. Én is voltam náluk egyszer sminkelésen, és iszonyú csalódás volt. Egy tanuló sminkelt, a már rajtam lévő dolgokat egyáltalán nem mosta le, így pl szempillaspirált nem is használt... mert az már volt rajtam. A szemsmink kb. egy színből állt, én százszor jobbat tudok magamnak csinálni, pedig nem vagyok sminkes...
    A termékek közül vettem egy kompakt alapozót, ami sajna nem volt egy nagy minőség és kb. 3 hónap múlva ki kellett dobnom, mert összeállt. Vettem még selyemport, azt mondjuk szeretem, tényleg különleges, de az árát nem érte meg, még egyszer biztos nem venném meg ennyiért.
    Aztán láss csodát kb. egy hete felhívtak, hogy akkor egyeztetnék a pontos időpontot a már megbeszélt sminkelésre. Mondtam nekik, hogy nem egyeztettünk semmit és nem kívánok még egyszer részt venni semmin náluk, és kérdésükre elmondtam, hogy nem voltam elégedett a korábbi sminkeléssel.
    Aztán másnap még egyszer felhívtak, hogy aznap tudjuk egyeztetni az időpontot, és sajnálják, hogy tegnap nem tudtak pontosat mondani. Erre ismét el kellett mondanom, hogy szó se volt ilyesmiről és nem akarok elmenni hozzájuk.
    Úgy látszik azt se nagyon sikerül megjegyezniük / nyilvántartaniuk is ki akar egyáltalán elmenni hozzájuk... szánalmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit sikerült kiborítanom a bilit, úgy látom többeteknek volt velük rossz tapasztalata :) De nem baj ... igazából, hogyha ők is olvasnák ezeket, sokat javulhatnának. De szerintem sajnos úgysem érdekli őket a visszajelzés. Megvan a maguk "jól bevált" módszere.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Nem szabad a Makiage-zsal szemben naivnak lenni! Nekik nem az céljuk, hogy te profi sminket, vagy segítséget kapjál, hanem a befektetés, beetetés, a füledbe duruzsolás, hogy te érezd, hogy sminkelés után ez mégis csak kihagyhatatlan ajánlat, és meg kell venned egyik másik terméket, vagy muszáj befizetni arra a sminktanfolyamra, és sokan naivkák meg be is veszik, meg majd így nagy karriert csinálhatnak. Ezért van az hogy kezdő sminkes sminkel.(vannak olyanok akik így dolgozzák le a sminktanfolyam árát) Nekik az a jó ha minél olcsóbban megússzák. Aki igazi smink mester akar lenni az úgyis olyat keres akinek neve is van a szakmában, de tudok olyat is ahol profi sminkes kezdőket is vállal, már mint olyanokat akik csak szebben meg akarnak tanul sminkelni. (és még árban sem olyan vészes)

      Törlés
  14. Szintén megjártam a sminkelést náluk :) A sminkem szerintem egészen jól sikerült, az a része nem tetszett, hogy 15 percig próbálta kiszedni belőlem a csaj a személyes elbeszélgetésem, hogy mi a jelenlegi munkám és mennyi fizut kapok érte, mert hogy bővítik a sminkes csapatukat. Illetve hogy miért nem érdekel a dolog? Elmondtam. És miért nem érdekel? Hogyhogy nem érdekel?...tényleg megakad náluk a lemez...
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  15. Már többször voltam nálunk, nem volt rossz, de nem is ájultam el tőlük, a rúzsozást soha nem találták el. Amit kimondottan utálok bennük az a terrorista üldözési mód, minden plázába ahol ők jelen vannak külön útvonalon kell mennem ne hogy beléjük fussak, mert cikinek érzem, hogy levegőnek nézem a hossteseket, de sajnos muszáj. Sminkelésen egy némelyik sminkes nagyon bizalmasodni akar ami szintén nem tetszik. A termékek tukmálása sem valami kedves. Ami nálam végkép betett az múlt hét pénteken történt, a mammutban szólítottak le sminkeléssel, de felajánlották hogy ott is kisminkelnének, ami vonzó volt, hogy nem kell az Andrássira bemenni. A hosstes lány amikor vette fel az adataimat nem volt képes megjegyezni az életkoromat, és mindenáron 28nak akart beírni amikor 25 vagyok, inkább még fiatalabbnak szoktak néznek a koromnál. Fél órával később kellett visszamennem, egy igen csak ijesztően kifestett sminkes lány kezébe adtak... Mondtam, hogy árpám van (szerintem azt sem tudta miaz), ekkor elszaladt, majd amikor visszajött mondta, hogy nem sminkelhet ki. Ekkor éreztem fel kell tennem azt a bizonyos higiéniára vonatkozó kérdést mi szerint szokták e fertőtlenítik az ecseteket. Nem nagy meggyőződéssel mondta, hogy persze, amiben őszintén kételkedem, szóval azóta nem kérek belőlük. Nem vagyok olyan aki minden apró kis piszoktól rohan a fertőtlenítőért, de azért mégis mit tudom én hány lányt sminkelnek naponta, akkor igenis mindenki után fertőtleníteni kéne az ecseteket. FÚJ! Utána elkezdtek hívogatni gondolom, hogy menjek az Andrássira, jó pár napon keresztül nem vettem fel a telót, majd amikor egyszer reggel hívták, és még félálomban voltam felvettem, miután bemutatkoztak letagadtam magamat, így sikeresen megszabadultam tőlük. Mazochizmusból véleményeket keresgéltem a gugliban, senki sem volt tőlük oda, sőt..! És hadd ne kelljen mondanom, hogy találtam olyat is aki sminkelés követő másnapon a bőrgyógyászaton kötött ki, gombás fertőzéssel és árpával, valakinek herpesze lett, de sokan kozmetikushoz kellett menniük. Senkit sem biztatok, hogy próbálja ki.-.-"

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!
    Jajj, milyen jó, hogy felfedeztem az írásod, igaz kicsit későn. Ma délelőtt voltam az Il makiage palotában. Legalább ezért megérte, csodálatos az a belső kialakítás.
    Igazából majdhogynem teljesen laikusként mentem el, Édesanyám "lepett meg vele", gondolta, biztosan sokat fogok tanulni ott, illetve ő ismeri és szereti a termékeiket. Már eleve az időpont egyeztetés módja nagyon nem tetszett. Először december elején hívtak. Megkértem őket, hogy ha nem gond, térjünk vissza a dologra január végén, mert csak akkor fogok tudni ezzel a dologgal foglalkozni, de persze, nagyon szívesen elmegyek megnézni az oktatást. (Egyébként kozmetikus végzettségem is van, így valamelyest értek a sminkhez is, bár nem szoktam sminket készíteni. Inkább mondjuk úgy, kíváncsiságból mentem ma el.) A január végét sehogy sem sikerült betartaniuk, először január első hetében hívtak fel, roppant kedvesen boldog új évet kívánni, és megkérdezni, hogy a 3 felsorolt időpont körül melyik lesz nekem megfelelő. Mondtam, hogy sajnos egyik sem, mert ahogy már korábban említettem, január végétől leszek szabad. Nem örültek. Azután is kétszer hívtak, és érezhetően egyre nagyobb gondot jelentett a telefonáló kishölgynek, hogy nem rohanok oda hozzájuk azon nyomban. Ma sem akartam elmenni, lévén, hogy ez az egyetlen szabad napom a héten, de úgy voltam vele, hogy ok, essünk túl rajta, ne húzzuk tovább, meg hát amúgy is, Anya ajánlott be....Na, elmentem. (Persze még ma reggel is felhívtak, hogy tutira megyek-e, tudom-e a címet, stb...)
    Miután megérkeztem, 3 társammal együtt behívtak minket egy kis terembe, ahol már várt minket egy kissé különösen, de végül is szépen kifestett lány. 3 óra alatt sikerült kreálnunk egy teljesen hagyományos, természetesen LILA sminket. Ez a lila valamiért nagyon megy náluk. Persze, szép a lila palettájuk, de mivel nekem lila keretes a szemüvegem, hangsúlyoztam is, hogy olyan színt keresek, ami nem lila, mégis illik a szemüvegemhez...Hát, nem sikerült ilyet találni... Na mindegy, úgy tűnt, hogy a másik 3 nő nagyon élvezi és hasznosnak tartja a tanácsadást, nekem semmi újat nem tudott a sminkes lány elmondani. A komolyabb kérdésekre csak hebegett, habogott, kivágta magát valami alibi válasszal, de látszott rajta, hogy alig várja, hogy rátérjünk a lényegre. Ahogy vége lett a "tanfolyamnak", az általatok már említett módon kint kirakták elém a cuccokat, amiket használtak rajtam. Sejtettem, hogy drága, de ennyire?? Először két lány fogott körbe, az arcvonásaik teljesen eltűntek a smink alatt. Azonnal elkezdtek győzködni, miért is lenne NAGYON fontos, hogy megvegyem ezeket a termékeket. Amikor látták, hogy velem nem lesz egyszerű dolguk (eszem ágában sem volt egy egyszerű szájfényt 6000-ért, egy alapozót 12000-ért megvenni), akkor odahívták a főnököt. A főnök egy kopaszra nyírt, nagyon "dizájnos" fiúcska, vastag keretes, fogadni mernék, hogy dioptria nélküli szemüveg, leopárdmintás ing, gipsz Mozart-fej kitűző (biztosan művész), lakkcipő, leopárdmintás zokni. Aztán rájöttek, hogy még ez a férfi (?) sem tudja nekem megmondani, hogy mire költsem el a pénzem. Ekkor szó szerint lemarkolták a pultról a kirakott termékeket, és már fordítottak is hátat nekem, és köszönés nélkül átmentek a pult másik végébe. Én felvettem a kabátomat, és bátorkodtam elköszönni tőlük egy "szisztok!"-al, de válasz nem érkezett... :) Hát...nekem ez a tapasztalatom. Lehet azért a marketinget sokkal szebben is csinálni, én úgy gondolom...
    A termékekről még annyit, hogy már kb. 2 órája lemostam, de szokatlanul húzódik a bőröm, kicsit sem volt kellemes viselet.
    Az ecsetek fertőtlenítése a mi 4-es csapatunknál sem történt meg, állítólag volt ott egy tálkában valami fertőtlenítő lötty, de nem nagyon sikerült beletalálnia a lánykának. A szájfény-ecset is vendégről vendégre szállt...hmm, igazán remek!
    Na szóval: Il makiage? NEM!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos tényleg ez megy... Elképesztő, hogy ez a hiénázás nekik oké.. :/

      Törlés
  17. A termékekről nincs tapasztalom (de nem is keltették fel az érdeklődésemet), viszont engem is meghívtak sminkelésre néhány éve. Bár még csak 17 voltam, azt mondták, nem baj, majd mikor telefonon akartak időpontot egyeztetni, már baj volt. Azt mondták, majd ha betöltöm a 18-at visszahívnak, nos, azóta is hívnak :D Nem bánom, hogy ez kimaradt.
    Viszont utálom, hogy már az Alleeban is ott vannak; minden plázában fejben tartom, hol a standjuk, és igyekszem elkerülni (a tengeri sós szappanosok meg a másik ilyen bagázs!). A múltkor rájuk sem nézve siettem el a stand mellett, az egyik hostess szinte utánam futott, hogy kisminkelhetnek-e. Kösz, nem.
    Még valami: egy fórumon írták, hogy az Il Makiage-nak valami köze van a MAC-hez. (Az egyik kivált a másikból). Igaz ez? Mert a MAC-esek annyira segítőkészek (legalábbis az Alleeban), és igényes az üzletük, maximális higiénia stb. Ég és föld az itt elhangzottak alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ne bánd, hogy nem sminkeltetted ki magad. Mostanában már 23 év körül van a korhatár, annál, akit helyben kisminkelnek. Legalábbis múltkor behazudtam, hogy 20 vagyok, és mondták, hogy akkor sorry nem tudnak kisminkelni, mert 23 a korhatár, én meg mondtam, hogy jaj de sajnálom. :)
      Nem tetszik ez a hiéna módszer nekem sem, se ennél a cégnél, se a többinél.
      Amit a MACről olvastál, az meg butaság, az egy mendemonda. A MACnek semmilyen köze nincs ehhez a cégez. A MAC valóban professzionális, igényes, és higénikus... ez a cég viszont nem.

      Törlés
  18. Szia!

    Nem is tudom mit mondhatnék, majdnem hogy ugyan ez történt velem, mint amit leírtál (csak én abszolút laikus vagyok)! Szóval teljesen egyetértek veled!
    Különbségek:

    Hosszas nyaggatás után én is elmentem végül egy ilyen sminkelésre...
    Azt kell tudni, hogy nem vagyok az a make up-os csaj, hát gondoltam egye fene egyszer kipróbálom "végül is ingyen van"! :)
    Megkérdezte a sminkes, hogy milyen sminket szeretnék.
    Régóta szerettem volna kipróbálni, hogy milyen az a füstös szem és vajon, hogy állna az nekem, így azt mondtam (szégyenszemre akkor még nem tudtam, hogy ez a neve), hogy olyat szeretnék, mint amilyen a Jennifer Lopez-nek van.
    Erre lebecsmérlőn rám nézett és közölte velem, hogy ezt hogy gondoltam, én nem vagyok Jennifer Lopez. (zárójelben jegyezném meg, hogy egy önbecsülésben nem túltengő embernek ez milyen jól esik és sokat dob az önértékelésén!) Szóval mondtam , hogy nem plasztikai műtétre jöttem csak szeretném kipróbálni a tudományukat (elvégre azért nyaggatnak 100 ezerszer, hogy menj már el végre hozzájuk).
    El is készült a smink (nagyon vártam már, hogy túl legyek rajta).
    Aranyat és lilát használt, egy órán keresztül festett...
    A végeredmény az lett, hogy úgy néztem ki, mint aki most szállt ki egy jó kis verekedésből!
    Már szinte mulattatott, így elhatároztam, hogy a közönségtől kérek véleményt, így nem mosattam le egyből(így kimenni az utcára!)hanem meglátogattam a barátaimat.
    Mikor megláttak döbbenetet láttam a szemükben, de senki nem szólt egy szót sem, elmaradt a "DE JÓL NÉZEL KI!" Sőt!
    Aztán elmeséltem nekik, hogy honnan jövök épp, így mindenkinek nagy kő esett le a szívéről, hogy nem bolondultam meg és nem kell majd ezentúl azt hazudni, hogy milyen jó a sminkem!

    Tanulság:
    Még mindig nem tudom, hogy hogy állna nekem egy ilyen füstös szem...
    És, hogy én ezt a céget nem fogom ajánlani senkinek, sőt...
    Amikor meglátom őket a plázákban... és higgyem el, hogy képzett szakemberek állnak ott, akik 10 perc alatt csodát tesznek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a legvicesebb amugy az egeszben, hogy hiába mondasz nekik valamit, hogy mit szeretnél sosem azt kapod. Nekem az Yves Rocher sminkelésén volt egy lila monoklis élményem. Konkrétan ahogy kifordultam az üzletből rohantam a mosdóba lemosni. Csodásan festettem én is... :/

      Törlés
  19. Sziasztok!

    Én most jöttem bemutatóról tőlük, nem kellett várnom, előzékenyek voltak, beszélgettünk a sminkes lánnyal, egyáltalán nem szólta le más cégek termékeit, tanultam egy-két jó dolgot, tehát én így pozitívumot tudnék mondani.

    A termékek ára horror volt tényleg, de csak azt vettem, amit másnál nem tudom megkapnék-e, és ha tényleg sokáig elég és jó minőségű, akkor megéri, hiszen pl. egy Lancome is megéri az árát...De hogy végül ezek megérik-e, azt nem tudom még, hiszen csak most volt.

    Valami selyemfényű pirosítót is az arcomra kentek, ami az alapozóval együtt olyan volt, mintha háromszorosára nőttek volna a pórusaim...

    Ez nem volt valami szerencsés, de a ezt leszámítva én hamarjában elégedett voltam velük.
    Sajna csak most olvastam a kommenteket, ha tényleg zaklatni kezdenek telefonon, akkor felnyomom őket a fogyasztásvédelemnél, mert arra nagyon allergiás vagyok, akkor inkább el sem mentem volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát kíváncsi lennék, hogy végül mik a tapasztalataid a termékekkel. Nem tudnék olyan terméket mondani, amit másnál nem lehetne megkapni, főleg ilyen áron....

      Törlés
  20. Sziasztok

    Én személyesen tapasztaltam meg az Il Makiage/ Le Maquillage cég gátlástalan cégpolitikájának, menedzsmentjének a menetét. Naivan jelentkeztem a hostess állásukra az interneten, persze a munkaleírásban a cég nevét fel sem tűntették, sem semmilyen más használható információt. ( Pl. órabért ) Hát nem véletlenül. Nincs fix órabér. A regisztrált személyek után 100 Ft-ot, ha az ügyfél bement az Andrássy úti sminktanácsadásra plusz 100ft-t, ha ott helyben ült be egy 10 perces sminkre szintén plusz 100ft-ot kaptunk. Napi 7-8 órát dolgoztam és kb. átlagosan 20 nevem gyűlt össze, ami napi 2000 max 3000Ft-ot jelent. Rabszolgamunka. A másik problémám az ott dolgozók mentalitásával volt. Gondolok itt a shop”menedzserekre” (hajcsár), a standban lévő eladókra. A menedzserek munkája abból áll, hogy minket, hostesseket ugráltasson. Nincs megállás egy percre sem, 5-10 perces szünetet tarthattam munka közben. Csak az a lényeg, hogy minél több embert verjünk át. Vegyenek méregdrága termékeket, „mert ettől ön csak szebb lesz”. Csak a kapzsiság. Ez a cégpolitikája, a pénzlehúzás. A kötelező meetingen az izraeli származású főnök beszédéről meg csak a megfélemlítés jut eszembe. Idézem: „Ha valaki egy percet is késik, akkor, levon egy teljes napi fizetését.” „ Minden ember lecserélhető.”
    Mivel az első nap után láttam, hogy ez egy átverés, másnap fel is mondtam. De megbeszéltük, hogy még három napot dolgozom, mert csak úgy kaphatom meg a fizetésemet. Aznap jött is munka közben a hívás a menedzsertől, hogy: „Attól még, hogy pár nap múlva elmegyek, normálisan kell dolgoznom, különben levonok a fizetésedből.” Sorolhatnám tovább a negatív tapasztalataimat, de nem teszem. Ha nem akarjátok, hogy legalább 5-10szer hívogassanak benneteket, csak annyit üzenek nektek és a gyanútlan vásárlóknak, hogy: meneküljetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu hát nagyon sajnálom az esetedet. Érdekes hallani egy ilyen véleményt is, de pontosan ilyennek képzeltem el a hátterét. Én mondjuk a helyedben hagytam volna azt az egy napot is, és bezélem a beintettem volna nekik, hogy felejtsenek is el. Nem értem, hogy ennek a cégnek hogy lehet még létjogosultsága. Engem nagyon sokszor felhivnak mostanság, mert többször is voltam náluk, és szerintem több szálon fut a nevem, de igyekszem megmondani mindig h nem érdekel már a dolog. Szegény kislányok akik felhivnak nagyon igyekeznek, hogy meggondoljam magam, de ezzel max azt tudjak elérni h rábólintok egy időpontra, csak hogy békén hagyjanak, amire aztan nem megyek el. Kinek jó ez a cég a "kedves" hajcsar uraságon kívül? :/

      Törlés
  21. Sziasztok,
    Nekem kisse mas tortenetem van... tegnap voltam naluk, es kifogtam egy borzasztoan aranyos, kedves, szimpatikus es a lenyeg, ugyes sminkest. Nem eroskodott, nem volt ratukmalos (a pultos lanyrol mar mas a velemenyem).
    Nagyon regota sminkelem magamat, eleg jol. Es meg kell hogy mondjam hogy a sminkes tudott olyat javasolni nekem amin meglepodtem es ujat tanultam. Direkt nem adtam neki semmilyen segitseget, hogy milyen szineket szeretek, kiemeltem kettot ami viszont ne hasznaljon semmikepp. Es (teljes ledobbenesemre- nagyon sok negativ dolgot hallottam mar a cegrol/dolgozokrol) egy nagyon szep visszafogott, de megis hangsulyos es viccen kivul profi es gyonyoru sminket kaptam.
    Oly annyira hogy a ferjem is megdicserte, pedig ha valaki tud kritizalni, az o.
    Az arakon annyira nem lepdtem meg, de az is igaz hogy MACes/PUPA-s termekeim vannak.
    Persze, csak sikerult ravenni arra hogy 3 dolgot vegyek (a pultos lany el volt keseredve hogy 50 ezer helyett "csak" 17-t hagytam ott) viszont olyan dolgokat vettem ami tenyleg tetszik (ahogy emlitettem en ebben az ar kategoriaban szoktam amugy is sminket venni) A borzasztoan negativ az hogy pusholjak a vasarlast (foleg a pultos lany)
    Menni fogok az igyenes smink tanfolyamra, nagyon kivancsi vagyok hogy vajon mit tudnak mutatni- milyen lesz.
    Ugy erzem, hogy en nagyon szerencses voltam, mert ki fogtam egy valodi sminkest (aki tenyleg ert hozza. Ugy ertsetek, hogy ez a smink viccen kivul majdnem szebb lett mint az eskuvoi sminkem, amit egy ver profi szimkes csinalt). Nyilvan nagyon nagyon sok mulik azon hogy melyik dolgozot fogod ki.
    Volt azert ott egy ket holgy, aki ugy volt kisminkelve hogy szabalyosan ijeszto volt (eros szemhejj tuz piros szaj WTF??)
    Aki velem foglalkozott szinten mese szepen volt kifestve. Ugy erzem, hogy az en tapasztalatom kb 100bol 1x tortenik meg.
    Fel voltam keszulve a vegen a csak most csak neked szovegre, es bakker, meg igy is vasaroltam.. De tenyleg tetszenek, amiket vettem.

    U.i.: az epulet az valami pazar. Lelegzet elallitoan van felujitva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát valóban ritkábban hallani ezt az esetet, nekem is inkább negatív élményekről szoktak beszámolni, úgyhogy örülök, hogy elmesélted.
      Még csak annyit szeretnék mondani, és ezzel nem szeretnélek megbántani, hogy rendben van az, hogy valaki drágább termékeket vásárol amúgy is, így nem okoz neki problémát, hogy ezeket a termékeket kifizesse, de a MAC-hez képest ez a termék nem éri meg véleményem szerint az árát, míg azok nagyonis. A minősége szerintem nem passzol az árképzéshez. Nekem pusztán ez a bajom velük,rendkívül túlárazottnak tratom őket.

      Törlés
    2. Kérlek számolj be majd a sminktanfolyamról is ha van kedved! :)

      Törlés
  22. Haliho!

    Nekem is volt velük 2 kalandom is. Még 3 éve voltam egy ingyenes sminktanfolyamon az Andrássy úti bázisukon, az nem annyira tetszett, naiv voltam körbeálltak és rám tukmáltak röpke 6000 Ft-os kedvezményes áron egy multifunkciós szemhéjpúdert. Utána kb. bűntudatba mentem hazáig és hallgattam a lakótársamat, hogy hogy lehettem ilyen hülye, hogy ennyi pénzt kidobtam ere a szemhéjpúderre. Azonban utólag azt kell mondjam nekem a termék bevált 3 éve használom és még mindig nem fogyott el, mert nagyon kevés kell belőle és tartós, szóval arányaiba, ha kiszámolom nem volt rosszabb vétel, mintha 3-4 havonta olcsóbb sminkcuccokból tankoltam volna fel. Persze félreértés ne essék az árát akkor is sokkalom és ma már nem adnék ennyi pénzt érte.
    A második kalandomat épp ma éltem át, mert úgy véltem, ám legyen, lássuk, hátha változott a modor - 3 év azért sok idő. A modor egy fokkal jobb lett, (legalább is a Westendbe lévő standnál)akihez én kerültem egész kedves volt, sőt még meg is kérdezte milyen sminket szeretnék kipróbálni nem tukmált és én választhattam színt. Bár várakozni ugyanúgy kellett, jah és párosan sminkeltek egy másik csajjal, mert túl sok embert rendeltek egy időpontra - ettől mondjuk annyira nem voltam elragadtatva. Viszont a higiéniára most már nagyobb gondot fordítanak, legalábbis nálam meg a csajnál folyamatosan valami fertőtlenített olajba tunkolta az ecseteket, és hangsúlyozta is, úgy hogy azzal talán most nem volt gond. A smink végeredménye nem lett rossz, bár jelzem ujjat nem tanultam, itthon én is tudok ilyet ha olyan kedvem van, hogy órákat van időm reggel pepecselni. Viszont a vége a szokásos volt, a pulthoz tuszkolnak és kötelező érvényűvé próbálnák tenni a vásárlást, és győzködnek, de most másodszorra már okosabb voltam és mondtam, hogy hát hó vége van nincs fizu és kell a kajára a pénz, majd fizu után...erre jött a rafkos válasz, hogy van ám lehetőség feliratkozni, meg hitelezés meg ilyenek, na akkor mondtam hogy köszönöm sietek. Érdekes kaland volt, egy fokkal jobbak lettek, de azt hiszem, vagy megint 3 évig biztos elkerülöm őket. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy megosztottad a véleményedet. Okos lány a Dóra, hogy nem vásárolt újra. :) Örülök, hogy meg vagy elégedve az előző termékkel, hogyha tényleg kihasználod, akkor belefér szerintem egyszer-egyszer drága dolgot venni. Akkor van baj, hogyha drága is és rossz is a termék.

      Törlés
  23. Nos az én tapasztalatom a következő: múlt szombaton délelőtt felhívtak, hogy mivel születésnapja van a cégnek, meg mér voltam náluk, meghívnak egy egy órás személyre szabott ingyenes , kötelezettségek nélküli sminktanfolyamra. (mi, rutinosak tudjuk, hogy ez azt jelenti, a sminkelés végén megpróbálnak rád tukmálni ezt azt , csak most akciós áron...) Gondoltam, ráérek, csajos program, miért ne - venni nem fogok semmit ezúttal. Vasárnapi időpontot ajánlottak. MOndtam, nem jó, inkább a jövő héten. Némi "lapozgatás" után mondta a fiatalember, hogy szerencsém van, (na persze) mert hétfőn még itt van a sminkes hölgy. (ezzel azt sugallva, hogy egy Nagyon Profi sminkes van itt, ő sminkeli a kiválasztottakat) . megbeszéltük, hogy 1 órakor várnak (miután közöltem, max. 2-ig érek rá, mert időre kell mennem valahova) és megeskettek hogy biztos megyek e,mert ha nem, akkor mástól veszem el a helyet, és ne várjanak hiába.
    Ugyanezt a kérdést feltették vasárnap is és hétfőn is, amit enyhén szólva már zaklatásnak vettem. Ezzel együtt 1 óra előtt 5 perccel ott voltam, kitöltöttem a szokott kérdőívet, végignéztem, hogy a sminkeslányok hogy vonulnak fel és alá a kajájukkal, vagy üres tányérjaikkal, majd félkettőkor felálltam, és távoztam. Szólni akartam a recepción, de végül nem tettem, mert a recepciós meg egy sminkes elmélyülten beszélgettek.
    Nos azt gondolom, a direkt marketing jópofa ötlet. Hogy viszont zaklatják az áldozatot, nem jó ötlet. Az pedig a pofátlanság teteje, hogy úgy adják elő magukat, mintha valami fantasztikus lehetőséget kínálnának neked, aztán pedig modortalanul váratnak. Megjegyzem, nem én voltam az egyedüli várakozó. Ha ilyen drága termékeket akarnak eladni, akkor bizony nem így kellene hozzáállni, hanem igenis ki kellene nyalni az ügyfél fenekét - tövig !!!! Ami a sminkelést illeti. Egyszer a Mammutban kisminkeltek.
    Szőke vagyok, nagyon világos, szürkés-zöldes-kékes szemekkel. Nem beképzeltségből mondom, de tényleg különleges, szép szemem van, amit pl vékony fekete tuddal, szempillaspirállal remekül ki lehet emelni. Ezzel szemben rám kentek ilyen olyan amolyan szemhéjpúdert, alúl kihúzták a szememet feketével, se spirál, se szemöldök-kihúzás. Kérésre némi szájfény. A férjem rám nézett, s azt kérdezte: hova lett a szemed?????? A szép nagy szememből sikerül apró malacszemeket varázsolniuk. Szóval, gyakorlatilag egyáltalán nem vették figyelembe, hogy mi áll jól nekem.
    A termékeik nem rosszak, de szerintem túl nagy a kiszerelés. Ilyen erős pigmenttartalom mellett elegendő lenne sokkal kisebb tégelyeket árulni, így többfélét vehetne az ember.
    Egy biztos: engem többé nem fűznek be ingyen sminkre, de a székházukat és a termékeiket is elkerülöm nagy ívben,. Marad a Mac, Bobbi Brown , stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper hozzászólás volt. Köszönöm, hogy megírtad, szerintem nagyon jól látod a dolgokat. :) Mindenben egyetértek veled.

      Törlés
  24. Sziasztok. Engem a Mamutban szólítottak le, és hagytam magam kisminkelni. Ügyes volt a sminkes lány, tetszett amit csinált. De már akkor furcsa volt, hogy a főnökük, egy pasi, úgy cirkált ott a lányok körül, mint egy rabszolgahajcsár, persze a lányokról messziről látszott, hogy utálják. A sminkelés után elém is kipakolták a pultra a cuccot. Meg is vettem egy szemhéjpúdert és egy pirosítót, és amikor említették a 3 órás sminktanfolyamot, örültem neki. Amikor elmentem az Andrássy úti palotájukba elég döbbenten álltam ott a lépcsőházban, mert tényleg olyan volt mintha valami luxus helyre tévedtem volna be. A pultnál ülő lány mogorva volt és a köszönés is nehezére esett. Szerencsére csak pár percet kellett várakozni. A kis 4 fős csoportunk egész kellemes volt és jó hangulatban telt el a 3 óra. A sminkes lány segítőkész és kedves volt, csak egy kicsit túl sokat beszélt magáról, amivel csak az időt húzta. Nagyon jól választott színeket nekünk, értette a dolgát és sokat tanultam tőle én aki csak spirált és szemceruzát használtam eddig. A végén amikor az esti sminket tettük fel és az utolsó simításoknál jártunk, akkor már látszott a csajszin, hogy alig várja, hogy kirakhassa a szűrünket, a rúzst is csak úgy odalökte elénk. Szinte tuszkolt kifelé a pulthoz, ahol elém pakolták a cuccot. Nagy hezitálás után megvettem az alapozót, ami tényleg nagyon szuper, csak nem az ő márkájuk van ráírva, és egy gyönyörű szemhéjpúdert. A pénztáros hölgy egyébként döbbenetes volt, egy hatalmas dekoltázsú, nem éppen vékony nőszemély olyan ízléstelenül volt felöltözve, hogy éppenséggel az utcasarokra is kiállhatott volna. Ha ennyire ügyelnek a külsőségekre, hogy került oda ez a nő? Miután fizettem, úgy fordult el tőlem, mintha ott se lettem volna. Amikor távozáskor jó hangosan köszöntem, senki nem köszönt vissza, csak egy sminkes lány, aki akkor éppen egy másik hölgyet sminkelt az előtérben. Meg is jegyeztem magamnak, hogy micsoda bunkók.....
    Egyik nap ismét felhívtak. A kedves és egyáltalán nem erőszakos fiatalember közölte, hogy engem mint kiemelten fontos ügyfelüket - hahaha alig bírtam ki, hogy ne nevessem ki - meg szeretne hívni egy egy órás sminkelésre, ahol csak velem foglalkoznának. Ja és hogy ez másnap lenne, mondtam neki, hogy nem vagyok budapesti ezért nekem ne ajánlgasson másnapra időpontot, mert csak ezért nem fogok bemenni a városba. Mondtam, hívjon pár hét múlva, talán majd akkor. Megegyeztünk, hogy akkor pár hét múlva jelentkeznek. Erre fel tegnap és ma is hívtak, most már felismerem a számukat. Nem volt alkalmam felvenni a telefont, de nem is fogom, ha megint hívnak, mert világosan megmondtam, hogy mostanában nem érek rá. Miért nem hagynak békén?
    A termékekkel, amiket megvettem, meg vagyok elégedve, de tényleg baromi drágák. Nem keresek rosszul, de azért 5000Ft egy szemhéjpúderért, enyhén szólva is sok. Azt meg tényleg nem értem, hogy képzelik, hogy 40-50 ezer Ft-ért meg fogok venni mindent, amit felkent rám? A sminkelésen volt egy csaj, akinél legalább 20 féle szemhéjpúder volt és még akart venni! Na az ilyen csajoknak való ez, nem nekem. Azok után, amit itt végigolvastam, nem hiszem hogy hagyom magam még egyszer odarángatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy te is ilyen részletességgel megírtad a történetedet. Hogyha egy két terméket megvesz tőlük az ember ami tényleg jó az oké, még akkor is, hogyha szerintem nem ér még annyit se. Én is vettem tőlük pár szemhéjpúdert. De azt a lányt aki egy csomót vett már náluk, azt nem igazán tudom megérteni. Valószínűleg gyenge a személyisége ... :S hogy ennyire hatással tudnak lenni rá. A zaklatásra viszont csak azt tudom mondani hogy hihetetlen hogy csak erőszakossággal tudnak bármit is eladni. Ez őket minősíti. Én ezért nem veszek tőlük soha többet semmit.
      Amúgy az alapozó milyen márka volt, hogyha szabad megtudni? Mert ez eléggé érdekes infó volt :)

      Törlés
  25. Én a mai napon voltam náluk bent a központban az egy órás sminken. Elhúzódott másfél órára, előtte nem várattak meg. Egy nagyon figyelmes, kedves srác volt a sminkes. Más blogon olvastam, hogy aki a srác sminkesnél volt, nem érte negatív élmény. Mi ketten voltunk nála egyszerre, nem bántam, meglepően hasonló személyiségű, jellegű hölgy volt a másik "vendég". A másik smink sokkal jobban sikerült mint az enyém, de az enyém sem lett rossz. Kicsit erősnek éreztem, de a nagy szemem nagyon jól hangsúlyozta, szép, összeillő színeket választott. Kérdezett, így teljesen a saját ízlésünkre épített. Én jól éreztem magam, nem erőszakoskodtak velem a termékvásárlás résznél sem... De bármennyire is ellen akartam állni, nem tudtam, mert nagyon szép kék púdert tett rám. Annyira kedves, és türelmes volt, tudtam, hogy jutalékot kap, így megvettem 2 db terméket. Ezzel kapom ügye a 3 órás tanfolyamot, amin szerintem részt fogok venni, de szerintem viszem a saját ecseteim. A srác folyton tisztította az ecseteket, mielőtt használta volna, így látszik ő az igényesebb alkalmazottak közé tartozik. Ráértem, jól esett a figyelem, és amit vettem, tetszik, de nagyon drága. Szerintem többé nem fogok vásárolni náluk, mert nagyon lassan fog ez elfogyni. Bár sokat hívtak, de mindig ugyan az a hölgy, aki nagyon normális volt a telefonban, igyekezett nem erőszakosnak lenni. Nekem nincs tossz tapasztalatom, de nem nyűgöztek le mint a MACnél. Ott alapozót vettem, és ki is sminkeltek, sokkal jobban. De ez a mai se volt rossz, remélem én nem pattogok ki a termékektől és betegséget sem kaptam el. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy neked jó tapasztalataid voltak, lehet hogy az ütöbbi időben fejlődtek, én már nagyon régen nem voltam náluk. Majd hogyha gondolod, azert számolj be a tanfolyamról is. :)

      Törlés
  26. a hozzaszolni valom mindossze annyi,h a legtobb neg. dolgot meg kene nezni,kik irjak!akik nem tudnak igazan ilyen luxus termekeket venni
    en vegyesz vagyok,4szer voltam naluk,az uj termekeik(le.maq.)minden szempontbol kivaloak!specifikus borre valo termekeket nezegettem meg,vettem is az uj ecsetekbol.szinek kozul van ami eros.nekem,de nagyon tartosak ha van alatts bazis.aki nem.tudjs h kell ala,ne sminkeljen.erdekes,nekem lemosasig tart.igenyes holgyek!aki.megteheti,ne hagyja magst ilyen mocskolodo blogokon elteriteni.irigy csoro kislanyok jatszotere...
    erre energiat forditani!
    szegyen!
    hajra le maquillage!en es rengeteg kolleganom baratnom szeret es hasznal titeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gizella!
      Az igaz, hogy az új termékeket nem ismerem, mert mostanaban nem igazan volt kedvem elmenni ilyen bemutatókra, így azokról nem nyilatkozhatom. Az is igaz, hogy vannak kiváló termékeik, de vannak olyanok is, amik csalódást okoznak. Ez melyik nagy márkánál nincs így, szóval eddig nincs is ezzel semmi probléma. A probléma leginkább azzal van, hogy futószalagrendszer szerűen kezelik a vevőket, megvárakoztatják őket, nem minden esetben veszik figyelembe az ügyfél igényeit, a higéniát ... ez igenis nagy probléma, főleg akkor, hogyha igényes vevők igényeit szeretnék kielégíteni prémium márka révén.
      Az árakkal nem feltétlenül van gond, főleg hogyha megnézed, hogy egy szemhéjpúder körülbelül tízmillió évig elég. A probléma szerintem inkább az, hogy más nagy márkákkal összehasonlítva gyengébben teljesít, de árakban mégsem maradnak el. Hol van ez a márka a Bobbi Brownhoz, a MAChez az UDhez képest? ....
      És az erőteljes tukmálás... borzasztó :S Ami jó az eladja önmagát. A MACben egyszer se tapasztaltam ilyesmit, mégis megveszem a termékeiket. Vajon mi az oka annak hogy ők meg ennyire erőltetik a vasarlast a termék nem eléggé meggyőző?
      De a legnagyobb baj azzal van, hogy sokszor kiválasztanak valamit, és konkrétan azt akarjak eladni neked, ami szerintük jó, nem hagynak válogatni, nem hagynak téged kibontakozni, nem hagyjak, hogy olyan vegyél ami igazan tetszik neked is. Ez sehol máshol nincs így.
      Én többször is írtam már pozitívumot is erről a márkáról, van amit imádok belőle, de igenis le fogom írni ezert ezeket, mert ezekkel a dolgokkal problémám van, ezeknek nem szabadna így lennie.

      Törlés
  27. Sziasztok!! Hajni vagyok és érdeklődnék a cégről,mivel jelentkeztem a náluk meg hírdetett telemarketing operátor állásra. Nagyon aranyos volt a hölgy aki az interjút készítette, de utána érdeklődtem ismerőseimtől és azt mondták. hogy felejtsem el, mivel átverés és hogy a 2hét próbaidő után elküldenek mondván h nem végeztem jól a munkát és hogy nem fizetnek ki.
    Tudtok nekem véleményeket írni???
    Előre is köszi!! :)

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok!
    Voltam náluk (Le maquillage), nekem tukmálósnak tűnik. De, amikor kértem, hogy ekkor meg ekkor térjünk vissza az egyórás alkalomra, akkor tényleg úgy hívtak fel, ahogy kértem. És utána is rendesek voltak - habár alkudni azt lehet náluk csak azért, hogy vásároljak, kb negyedáron hozzá lehet jutni, mint amennyit elsőre mondanak. Viszont azt a sok öreglányt (tuti nyugdíj felett jóval!) sajnálom, mert ők kapásból kifizetnek (akiket csak láttam, és nem egy-kettő volt) 30-40-50 ezreket. Csak meredtem meg döbbenten nézelődtem, hogy tényleg vannak ilyenek? Hát, komolyan, hol volt itt válság? Sehol. Mindegy, velem kedvesek voltak, Andrássyn voltam kétszer (egyszer egyórás, egyszer háromórás), és mindkétszer profit fogtam ki. Kértem színeket, kaptam, választhattam mindenből, plusz az oktatáson beleszólhattunk egymáséba is, és meghallgatott minket az oktató, majd elmondta, hogy ő mit gondol. Nekem sok újat tanítottak, alig sminkelem magam, így volt mit tanulni - ezért is kaptam kedvet hozzá, miután háromszor levegőnek néztem őket az Allee-ban. Tehát, én szerencsés voltam, és a fertőtlenítéssel sem volt gond. Mindenkire odafigyelt, hogyha egymásnak adtuk át az ecseteket, akkor fertőtlenítsük. Korrekt. De tukmálósak, többször nem megyek, viszont így megtanultam hasznos dolgokat, és egy-két dolgot (mert elég hiányos készletem is volt) beszereztem. :D

    VálaszTörlés
  29. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok,

    Engem az Aréna állítottak meg ingyenes sminkelésre. A smink nagyjából tetszett, mert a csajszi úgy csinálta, ahogy kértem. a termékek nagyon tetszettek, mert láthatóan szépen lehetett vele dolgozni. Végül nagy alkudozások után én is ott hagytam egy szép összeget. De az igaz,hogy minnél jobban huzod vonod annál több akció és kedvezményt kínálnak. pl. 20 % kedvezmény, 2 terméknél + 1 ajándék, és még kaptam egy 10000 fr os vásárálási utalványt és egy ingyenes smink oktatást, ami azért jó mert csak maximum 4 fő van a tanárnak van rád ideje, 3 sminket betaníttad veled (egy nappalit, egy alkalmit és egy füstös hatásút). a vásárlásom után kicsit rosszul éreztem magam hogy ennyit költöttem sminkekre, mégy így is hogy "ennyi kedvezményt" kaptam.
    Na az oktatás időpont egyeztetés ügyében nem kerestek, így én hívtam őket ami jár az jár alapon. másnapra volt is. az oktatás napján már hívtak,hogy jövök e , mert akkor készítenek nekem eszközöket. gondoltam, milyen profi, tök jó lesz.
    nagy boldogan mentem az oktatásra. amin 8 an voltunk, nem voltak személyre készített smink készletek ( ürügy volt a telefonhívás, csak tutira akarták tudni jövök e) egy sminket tanítottak ami nem illet hozzám, semmi újat nem tanultam. az oktatás végén jött az "összegzés", mindenki egyenként kikísértek az oktatásról a pulthoz, ahol kiraktak mindenfélét amit csak el lehet adni. Hát én közöltem ,hogy nekem van mindenem nincs semmire szükségem. goldomtam megúszom ennyivel. válasz: dehát azt még kilehet pótolni. mondom magamban ha ennyire erőlteti levásárlom az utalványom egy primer re ( még akkor is ha nem akartam) , azt mondja az nem jó mert akkor nem lehet vip tag ami 20 % kedvezménnyel jár. mondom nem baj. itt már elkezdett nagyon ideges lenni. mondom ha ezt tudom nem vettem volna annyi terméket múlt héten . válasz dehát azért kaptad az oktatást. ( na milyen oktatást gondoltam magamban). mondom jó rendbe van, de én nem vagyok hajlandó költeni, mert már eleget költöttem múlt héten. idegesen a válasz: jó akkor hívom a kolllégámat. jön a kolléga újabb akciókat kinálva ha veszek 2 terméket egy ajándék és már számolgat is hogy mit vegyek és mennyi lesz. mondom na figyeljetek én nem fogok itt veszekdeni egy primert veszek és kész. az oktató idegesen köszönés nékül elmegy, a kolléga meg a kasszához én meg szolgáljam ki magam és vegyem el a primert magamtól.
    sajnálom hogy így ért véget ez az egész, mert a termékekkel meg vagyok elégedve és örömömet lelem végre a sminkelésben. De hogy mért kell ennyire erőszakosnak lenniük? nem értem. Felháborító és gusztustalan. nem hinném hogy fogok még náluk vásárolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Virág!

      Jelenleg nem aktív a blogom, de mégis sokan megtaláljátok ezt a bejegyzésemet, és többen úgy érzitek, hogy reagálnotok kell rá, el szeretnétek mondani a véleményeteket. Ennek én nagyon örülök, úgyhogy köszönöm, hogy te is megtetted ezt :) Örülök, hogy egyre több információhoz lehet hozzájutni a cégről nektek köszönhetően.
      A cégről a véleményem továbbra is ugyanaz....nagyon rossznak tartom ezt a végtelen erőszakosságot. Miért van az, hogy a MACnek, az Estee Laudernek stb. nincs szüksége arra, hogy a szintén drága termékeik mellé óriási akciókat és erőszakoskodást csomagoljanak?! Ráadásul adnak egy elég nagy összegű kupont annak reményében, hogy legalább a háromszorosát elköltöd majd, és hogyha nem így történik szinte el sem akarnak engedni. Ez az egész annyira ciki... nekik.
      Tudom, hogy aki érdeklődik a sminkelés iránt az könnyen belefut ilyesmibe, de lányok legyetek okosak és ne hagyjátok magatokat. És ha már úgy döntötök, hogy ekkora összeget költenétek sminktermékekre, és hogyha az valóban a ti döntésetek, nem másé, akkor irány a MAC. Sokkal jobban megéri majd ;) Puszik

      Törlés
    2. Sziasztok!

      Nagyjából egyet értek veletek. Az üzletpolitika csapnivaló. Elfogadhatatlannak tartom, hogy ugyanazért a termékért egyszer 9 máskor 11 de előfordul, hogy 12ezer forintot is elkérnének. Aki pedig először jár náluk ezt persze nem látja. Ha pedig rákérdezel, hogy ez hogy is van, a válasz - ez már nem ugyanaz a termék (bár az összetevők nem, csak a név változott). Professzionális lopás!!! A másik pedig, hogy két-három hónap leforgása alatt a teljes paletta neve,kódja és színe megváltozik, szóval ha tényleg tetszik egy termék, nem úgy van mint a MAC-nél, hogy visszamész, bemondod a nevet, kódot és ugyanazt a terméket kapod. Kérdezem én MIÉRT???
      Az én bőröm szuperérzékeny, uh. nagyon oda kell figyelnem, hogy mivel sminkelek. Már több éve MAC-et használok viszont az alapozót az il/le makiage-tól veszem (azaz szinezett hidratálókrém), mert hihetetlenül szépen fed és nem szárít, mint bármilyen más alapozó amit eddig életem során használtam.
      Az is igaz, hogy minden egyes alkalommal, mikor náluk járok megfogadom, hogy soha többet. Csak sajnos övék a kedvenc termékem..

      Törlés
    3. Hát csak annyit tudok mondani, hogy nagyon egyet értek, és tökre jogosak ezek a kérdések. Nm normális dolog, hogy minden folyton változik, még az ár is. Mintha valamilyen sminktőzsdén lennénk.

      Törlés
  31. Én is szeretnék annyit hozzá tenni hogy call center ként dolgoztam nekik majd amikor kiléptem 1 hónapig nem voltak képesek odaadni a fizetés , valamint a kilepőpappírokat, 4órába jelentenek be és 12 órát kel dolgozni vasárnap is este 7 kor még zaklatni a nőket. SOHA NE MENY DOLGOZNI ODA HA SMINK TANFOLYAMOT AJÁNLANAK NE VÁLLALD MERT MÉG EGY SZAKADT OKJ bizonyítványnak sem ér fel nagy LEHÚZÁS

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira az merül fel bennem, hogy fel kéne jelenteni őket munkaügyiseknél....Pedig pénzük az van bőven. Gusztustalan dolog az ilyen. Sajnálom és együtt érzek.

      Törlés
  32. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  34. Hát undorítónak tényleg . Engem ki sem fizettek, ossze hívtak mindenkit hogy a 1,5 milliónak még kell lennie / nap addig senki sem mehet haza.
    Senki se menjen hozzájuk dolgozni.kecsegtetnek a jó fizuval aztan hitel lesz a vége.

    VálaszTörlés
  35. Igen, csatlakozom az előttem íróhoz, engem se fizettek még ki, júniusban mondtam fel. a cég nevet váltott, most Fashion Tv néven fut... 31 ember fizetése van bent, mert nyáron az ismételt névváltáskor az ott dolgozók 95%-át kirúgták. Undorító banda!!!

    VálaszTörlés
  36. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  37. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  38. Én is itt dolgoztam! Szívemet lelkemet kitettem. Sokkal több embernek tartoznak mint 30!
    Nekem is két havi fizetésemmel tartoznak!
    Csak ígérgeted és hazudoznak! Előadják, hogy milyen becsületesek és átvernek. Ha megkérdezed, hogy miért ba....nak át, akkor örjöngenek veled és még nekik áll feljebb! Mit képzelsz, hogy levegőt mersz venni? Nem fizetnek sem szabadságot sem táppénzt!
    Nem fizetnek ki, leszarják, hogy éhenhalsz, van-e pénzed gyógyszerre, ki tudod-e fizetni az albérletet vagy a rezsit. Hogy utcára kerülsz-e vagy nem! Hogy tudsz-e enni adni a gyerekeidnek! Undorítóak! Be jönnek az országba és sanyargatnak! Hajtanak, mint a lovat. Ha beteg Vagy, akkor naponta zaklatnak, hogy mikor mész dolgozni és fenyegetőznek! Állándó terrorban van az ember. Én szupervájzor voltam ott és undorító volt a főnökség viselkedése a dolgozókkal szemben!
    Aki azt akarja, hogy pokollá, hogy pokollá váljon az élete, éhen akar halni és utcára kerülni, az menjen oda nyugodtan dolgozni! "kedves" Milán Császár! Ha majd veled is ilyenek lesznek, akkor osszad így a gyanútlan embereket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...