2012. szeptember 1., szombat

Költségcsökkentési tervezet

A szépség ára - mennyibe kerül a szépség havonta? címmel már írtam egy bejegyzést korábban, melyben azt próbáltam kalkulálgatni, hogy vajon mennyit költenek a nők havonta átlagosan szépségápolásra. 

 

Megosztottam veletek, hogy én ha mindent elvégeznék minden hónapban amit szeretnék, akkor mennyit költenék havonta. Én se költök ennyit egyfolytában, de ha szeretném folyamatosan karban tartani vagy tartatni magamat, akkor ez bizony kb. 20-25 ezer forintba kerülne nekem havonta. Nagyon sokan azt jeleztétek vissza különböző helyeken, hogy ezt nagyon soknak tartjátok, és, hogy ebből a legtöbb dolgot elvégzitek ingyen otthon magatoknak. Megerősítést nem igazán kaptam. 

Szeretném leszorítani ezt az összeget amennyire csak lehet, ezért elgondolkodtam, hogy min tudnék esetleg spórolni. 

A havi 10-15 ezer forintos edzések helyett vettem egy féléves bérletet egy fix helyre, amihez kuponnal nagyon jó áron lehet hozzájutni. Így fél évre előre már nem kell ezzel foglalkoznom, és folyamatosan fixen tudok járni edzeni valahova. 72000 Ft helyett most 16890 Ft-ért lehet megvenni ezt a bérletet. Ez havonta kb. 2800 Ft-ot jelent, amivel elég jelentős költséget takaríthatok meg.

Második lépés ... műköröm ... az írtam róla, hogy "Enélkül bizony lehet élni, de minek?", természetesen ezt viccnek szántam, most mégis úgy döntöttem, hogy lenövesztem, és egy jódarabig nem fogok műkörmöshöz járni.


A hajfestésen nem nagyon fogok tudni spórolni, mert valami borzalom, ahogy most kinéz. Egy ideig biztos kell festeni, amíg olyan árnyalatot nem ölt, ami már egészen nyugodtan lenöveszthető. Természetesen ezt nem fodrásznál, hanem itthon fogom végezni, ahogy eddig is. 

Viszont a hajamat ennél gyakrabban szeretném visszavágatni, mint ahogyan most csinálom, sokkal kevésbé megy úgy tönkre, szóval az kb. 3 havonta számolnom kell a hajvágás költségével is.



A gyanta ... jön az ősz, úgyhogy minek a lábgyanta ... :) természetesen csak viccelek. Ehhez ragaszkodom. Minden más módszerrel csúnya lesz a végeredmény, begyulladnak a szőrtüszőim. Úgyhogy ha nem is többször, de havonta ezzel egyszer számolnom kell. 

És a felhalmozott termékeimet igyekszem továbbra is használni. Nem veszek új termékeket addig amíg, nem használtam el az eddigiekből legalább egy párat. (Sampon, tusfürdő, hajápolási és hajformázó termékek,  tesiápolók, parfümök ... )

Ruhavásárlás: Itt az ősz, elárasztják az üzleteket az új kollekciók. Nem fogok bemenni sehova azért, hogy csak nézelődjek, hogy csak úgy vegyek valamit. Ha mégis szükségem lenne valamire, akkor céltudatosan közvetlenül oda megyek, és csak azt veszem meg. Ha mégis meglátok valamit, ami nagyon tetszik, nem veszem meg azonnal, hanem be fogom tartani az egy napos szabályt. De amikor meglátok valamit ami nagyon tetszik, az egy napos várakozás előtt még felpróbálom, hátha nem is olyan magamon mint amilyennek gondoltam, esetleg nem jó rám, nem áll jól, és akkor nem kell tovább gondolkodnom rajta.

Nagyjából így tervezem a továbbiakban a pénzköltést :)
Szerintem ez máris sokkal jobb így, mint ahogy eredetileg tervezve volt. Ti mit gondoltok? 
Van ötletetek, hogy hogyan tudnék még spórolni?

7 megjegyzés:

  1. Hú azzal a bérlettel szerintem nagyon jól jártál! Ráadásul sokat megspórolsz vele az biztos!
    A jön az ősz, minek a gyanta mondat vicces volt :D Persze, ha mást nem bír a bőröd, akkor muszáj ennél maradni, amúgy én is gyantáztam régen, de nekem macerás. A hideggyanta meg úgy **** ahogy van, nem elég erős :D
    Ruhavásárlás terén csatlakozom hozzád!!! :D

    VálaszTörlés
  2. Tudom szuper ajánlatot sikerült elcsípnem :) Már csak szépen el kell járnom :)
    Gondolkodtam már azon, hogy beszerzek itthonra valamilyen gyantakészüléket, de nem hiszem hogy szépen meg tudnám magamnak csinálni.

    VálaszTörlés
  3. 25 ezer forint sok?!... Hát lányok akkor örüljetek neki hogy nem születtetek rossz testbe... Teljes testen epil-free, havonta lézeres szőrtelenítés arcon ( ezeket csak 1 évig kell folyamatosan mondjuk) inkább le se írom ez mennyibe kerül nekem havonta. Olvastam más blogon hogy hogy ki vannak akadva a 25ezer forinton, legtöbben meg még a fodrász kérdésen is, hát ezért van annyi csibesárga vagy törött hajú ill. borzasztó frizurájú lány, könyörgöm egy bio hair-ben 1500 forintért levágják a hajad amilyenre akarod, ezen igazán nem kéne spórolni (nem tudom már hol olvastam, de az illető nagyon kiakadós hangnemben írta a bejegyzését)- Tudom hogy mennyi egy átlag fizetés itthon ami lókakára sem elég, de minek beauty/fashion blogot írni olyannak aki ki van akadva hogy fodrászhoz, kozemtikushoz,körmöshöz stb. jár valaki? :D

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm hogy megvédted a becsületemet! :)
    Mindenesetre nekem most tényleg spórolnom kell, mert eléggé elszálltam a költekezés terén mostanság. De nagyon szépen köszönöm, hogy végre visszaigazolta valaki, hogy ez nem sok.:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszett ez a bejegyzésed. Én a gyantázást úgy spórolom meg, hogy beruháztam egy otthon használatos gyantamelegítő készülékbe, aminek már régen megtérült az ára. Írtam róla, ha gondolod kukkants be hozzám! Én most találtam a blogodra, fel is iratkozom! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, mindenképpen megnézem. :) De az az igazság, hogy én félek attól, hogy nem tudnám olyan szépen megcsinálni magamnak, mint egy profi, főleg, hogy különösen érzékeny a bőröm mostanság. Nem biztos, hogy azt az eredményt tudnám elérni vele amit szeretnék. Pedig nagyon jó ötlet lenne, spórolni tudnék vele, de nem tudom, hogy spórolás lenne-e valóban, vagy pénzkidobás, hogyha utána nem használom. :)

    VálaszTörlés
  7. A barátnőimmel voltam vásárolni. Nagyon jól bevált az egynapos szabály. Nem is vettem semmit ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...