2012. szeptember 1., szombat

MAC Preview Night - 2012 Fall

A MAC Alleeban először került megrendezésre ilyen rendezvény, így végre én is hivatalos voltam egy Preview partyra :) Nagyon tetszett az egésznek a hangulata, mindenki ki volt csípve, az egész üzlet fel volt díszítve.

Idén szeptemberben elég sok mindennel készült a MAC. Ezeket a termékeket tekinthettük meg még megjelenés előtt. Minden egyes kollekciót külön bemutatták, majd körbeadogatták a termékeket, hogy közelebbről is szemügyre tudjuk őket venni.

A Cremesheen + Pearl kollekció szájfényei nem nagyon mozgatták meg a fantáziámat, de a rúzsaiba beleszerettem. Nagyon tetszik az a finish amit nyújtani tudnak, és hidratálják is az ajkakat. Különösen a Coral Bliss nevű rúzst ajánlom azok figyelmébe akik lemaradtak az Ever Hip vagy a Cut a Caper nevű rúzsokról, mert ez eléggé hasonlít ehhez a két színhez, főleg a nagyon kedvelt Ever Hip rúzsra. 



Az Office Hours nevű kollekció hosszantartó termékeket tartalmaz, amiket egész nap viselhetünk az irodában anélkül, hogy folyamatosan igazgatni kellene a sminkünket. Ez a kollekció egy picit olyan mintha az egészet leöntötték volna rózsaszín festékkel, picit olyan babás, Dr. Szöszis hangulatot áraszt. Nyilván egyben nagyon töménynek hat ez a sok rózsaszín, de találunk benne egész változatos színeket, hosszan tartó pirosítókat és szemhéjpúdereket is.



A Styleseeker kollekció kicsit etno stílust, ázsiai  hangulatot áraszt. A termékek is a keleti fűszereket idézik, igazi színkavalkád, erőteljes színek jellemzik őket. Ez a kollekció az előzővel ellentétben az utazó nagyvilági nőket képviseli, akik minden útjukról különböző emlékeket hoznak haza magukkal.




A "terméktréningek" után két sminket készítettek, miközben hasznos tippekkel láttak el minket. Az egyik smink az Office Hours kollekcióhoz, a másik a Styleseeker kollekcióhoz készült. Mindkét esetben a modelleket a Face&Body alapozóval alapozták le, és a kollekció többi tagjával árnyékolták. A legnagyobb figyelmet a Pro Sculpting krémek kapták. Mindkét modellnél bemutatták, hogyan lehet formázni az arcot, és hogyan lehet elérni a fény-árnyék játékát ezekkel a krémekkel.  


Az '80 as években a sokkal élesebb vonalak voltak jellemzőek, de a 2012-es sminktrendet már inkább az elmosottság, a sokkal jobban összedolgozott színek jellemzik. Ezeket a krémeket tökéletesen el lehet dolgozni, szinte nem is látszanak még napfényben sem, mert teljesen egybeolvadnak és együtt mozognak a bőrrel. Nagyon jónak találom ezeket a termékeket, de egyenlőre nem vettem belőlük, nem érzem szükségét, hogy a hétköznapokban is használjak ilyet. Ugyanezt a hatást nem biztos, hogy sikerül elérnem egy már meglévő préselt, vagy por állagú bronzosítóval, de szerintem ez is tökéletesen megfelel a hétköznapokra. Bár igaz, hogy ez a termék rendkívül hosszú ideig elég lenne, mert tényleg csak egy leheletnyi kell belőle.

A legjobban a préselt pigmenteket vártam, de azt kell mondjam, hogy ezekben most elég nagyot csalódtam. Mindegyik teli volt ezüst csillámokkal, egyáltalán nem olyanok, mint amire számítottam. Szerintem anélkül százszor jobbak lennének, de én úgyis rengeteg barna szemhéjpúderből tudok válogatni, lehet hogy más meg pont ilyet keres. 

A babás office sminket Liv egy norvég sminkes készítette el, az etno stílusú sminket pedig Weber Boglárka mutatta be nekünk.







Az elkészült sminkek közelebbről...


A modell arcán nagyon jól látszik a fény-árnyék technika alkalmazása. Én biztos nem piros szájszínt választottam volna ehhez a sminkhez, hanem valami erős babarózsaszín rúzst, mint például a Viva Glam Nicki rúzst, de így sem lett rossz a végeredmény. :)


Bogi elmondta, hogy idén ősszel változik a sminkdivat is, a szemhéjpúdereknél már nem állunk meg a mélyítő vonalnál, hanem azt annál feljebb is  satírozhatjuk, szépen eldolgozva akár a szemöldökig is. Ez a technika jól látszik a kampányfotókon is. Nekem ez még kicsit szokatlan, főleg ezt a rózsaszín szemfestést nem tudnám elképzelni magamon, de majd ki fogom próbálni én is így kisminkelni magamat.


Ezeken kívül szó esett a Viva Glam Nicki szájfény változatáról, és a Haute&Naughty Too Black szempillaspirálról is. Ezzel a szempillaspirállal kétféle hatást is elérhetünk, a szimpla kefét használva egyszerűbb, a dupla kefét használva pedig drámaibb hatást érhetünk el. Ez a szempillaspirál most még feketébb pigmenteket tartalmaz, mint az előző verziója.

Az új körömlakkokat is kipróbálhattuk a helyszínen, egy manikűrös volt a segítségünkre ebben, így mindenki letesztelgette az új lakkokat, amik most 31 színben érhetőek el az üzletekben.

A kollekciók darabjairól, színárnyalatairól részletes tájékoztatást Suzynál olvashattok.

Nekem nagyon tetszik ez a nyitás, szerintem jó kis termékeket lehet ezekből a kollekciókból levadászni. Van egy két igazán különleges darab közöttük. Nagyon jól éreztem magamat, köszönöm szépen a meghívást. Örülök, hogy ilyen részletesen hallhattam a termékekről, illetve megnézhettem hogyan készül el két teljes smink velük. Egy két backstage tippel is gazdagabb letten, amit igyekszem majd hasznosítani magamon. 


Nektek tetszenek az új kollekciók? Mi az ami tetszik, és mi az ami nm nyerte el a tetszéseteket?
Van valami amit kinéztetek vagy megvettetek magatoknak belőle?

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó összefoglalót készítettél, én is nagyon szeretem a bemutatókat, mindig egy kis plusz információt kapunk a termékekkel kapcsolatban.
    Ezek most kimaradnak nálam, a Dior őszi kollekcióra hajtok.
    Nocsak-nocsak a Mac átvette a szemsminkelési technikám, szemöldökig satíroz :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, igyekeztem minél átfogóbb képet adni. :)
    Hát akkor hajra vele továbbra is ;)

    VálaszTörlés
  3. A Styleseeker kollekció matt rúzsai gyönyörűek! Gyorsan megkaparintottam egyet Fashion Nomad árnyalatban :)
    Ez biztos, hogy Limited Edition? Mert akkor lehet, beszerzek még egyet a biztonság kedvéért...

    VálaszTörlés
  4. Igen ez biztos hogy limitált. A körömlakok és a Cremesheen+pearl állandó, meg az új szempillaspirál is. Minden más limitált.

    VálaszTörlés
  5. én a karácsonyi kollekcióra vok kíváncsi... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...