2011. december 31., szombat

B.U.É.K.

Szerencsés, boldog, szeretetben gazdag, és sikeres újévet kívánok mindenkinek!



Néhány tipp ahhoz, hogy ez így is legyen:

1. Egyetek disznóhúst az újév első napján, mert szerencsét és gazdagságot hoz. A baromfihús fogyasztása elsején tilos, ugyanis elkaparja a szerencsét. Ha vegetáriánus vagy, szerezz be valami malacos kiegészítőt.

2. Éjfélkor koccintsatok pezsgővel, lehet alkoholos vagy alkoholmentes is, a sok pici buborék szintén szerencsét és jólétet ígér.


3. Fogyasszatok lencsét, babot, rizst, mákot... mindegy, a lényeg hogy minél több darabból álljon, mert annál több pénzérme vándorol majd hozzánk az elkövetkező évben. A mák az örömöt is becsalogathatja, ha egy kis mézzel párosítjuk.

4. Szintén emiatt jó a konfetti dobálás, persze leginkább akkor, hogyha nem otthon, hanem valaki másnál vagy :) így nem neked kell feltakarítani.

5. Szilveszter éjjel viseljetek piros fehérneműt, ugyanis az olaszok szerint ez kell a szerencsés, és sikeres újévhez. A még párjukat kereső nőknek és férfiaknak akár a szerelmet is elhozhatja jövőre.



Mindezt lefordítottam a smink nyelvére...

6. Nincs jobb alkalom a glitterek bevetésére mint a szilveszter. Lehet körmön, szemen, vagy hajon, de vessétek be, lehet, hogy a sok pici glitter szintén szerencsét hoz majd. :)


7. Ha a piros fehérnemű beválik, akkor beválhat a piros rúzs is... :) Egy próbát megér, azonban piros rúzs használata esetén kerüljük a glitterek használatát, ugyanis az nagyon sokkk lesz :)



Nektek vannak szilveszteri hagyományaitok? Oda szoktatok figyelni az ilyesmi babonákra?
Szoktatok ilyenkor fogadalmakat tenni?




2 megjegyzés:

  1. Mi a lencsét , malacsültet 15 perccel a pezsgő bontás után már esszük is :D
    Konfettit már nem dobálunk, csak az asztalt díszíti (nekem kell másnap összeszedni, sokat csináltuk míg kicsik volta a fiúk)
    A piros fehérnemű (alsó) számomra szentírás, de 20 éve jó, normális házasságban élek :D

    Nos ezek után glitteres szilvesztert és egy nagyon boldog, szerencsés, egészséges, Új Évet Kívánok Mindenkinek !

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon szuper lett!:)
    Mi a lencsét és a malacot betartjuk, a pezsgőt utálom, de majd iszunk kólát!:D
    Boldog Új Évet Neked!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...