2012. február 12., vasárnap

Il Makiage egyéni sminktanfolyam

Az Il Makiage márkával kapcsolatban eléggé vegyesek az érzelmeim. Nem tetszik az erőszakos fellépés a vásárlókkal szemben. Nem tetszik az erőszakos marketing tevékenység, és az erőszakos eladási stratégia sem. Az a fajta hely, ahonnan nem akarnak elengedni anélkül, hogy vennél valamit. Ez nem valami szimpatikus, de nem szabad hagyni magunkat.

Már voltam párszor promóciós célú sminkelésem. Többször is ültem már a Westendben lévő székben, és egész jó kis sminket csináltak, semmi extrát, de normálisat. Az Andrássy úton lévő központjukban is megfordultam már többször, az első alkalommal nagyon elégedettem távoztam, nagyon tetszett az amit csináltak. Második alkalommal viszont félórás várakoztatás után két percet töltött velem a sminkes, ugyanazt a színt rakta fel hanyagul a szememre, amit pirosítónak is használt. Az arcomra pedig csak rápamacsolt egy kis púdert. Hatalmas csalódás volt. Persze az erőteljes eladási stratégia egyik alkalommal sem került el.

Igen én is vásároltam tőlük, de csakis olyat amire valóban szükségem van, ami tényleg tetszett. Rengeteg olyan dolgot próbáltak erőszakosan rám tukmálni, amit nem szerettem volna, és amikor nemet mondtam, körülbelül hülyének néztek. Hiába mondja nekem egy másik színárnyalatra, hogy de az ugyanaz ... Nem ugyanaz ... ezért hívják máshogy. Ezt pont egy sminkesnek magyarázzam? (Bár sajnos legtöbben ők inkább eladók, mint sminkesek ... nem bántásból.)

Vettem 3 szemhéjpúdert, 2-t fizet, 3-at kap akcióban, és ráadásul kaptam mellé ajándékba egy egyéni sminktanfolyamot is.

Az Il Makiage sminktanfolyamait nagyon nagy lehúzásnak tartom. Sosem fizetnék értük, de örültem, hogy ingyen kipróbálhatom. Előre szóltak, hogy vigyem be az összes sminkcuccomat és a saját termékeimmel tanítanak meg sminkelni. Nem tudták mivel állnak szemben :) Természetesen nem cipeltem el mindent, hanem összeválogattam egy neszeszernyi terméket és pár alap ecsetet. 

Összességében nagyon jól sikerült. Bár azért az "egyéni" jelző erős túlzás, én naív tényleg azt hittem, hogy egyénileg csak velem fog foglalkozni egy sminkes, de valójában egy kisebb csoportban hívtak be minket. Ami még egy rossz pont, hogy időpontra hívtak be minket, de mégis körülbelül 45 percet várakoztattak, de náluk sajnos ez már csak így megy, tudtam előre, úgyhogy készültem olvasnivalóval. 

A sminkoktatás úgy zajlott, hogy a két sminkes közül az egyik kiválasztott egy lányt, és rajta mutatott be először egy nappali szemfestést. Majd mindenki a helyére vonult, és megpróbálta leutánozni a tanultakat. Természetesen senki sem volt túl profi, én sem, úgyhogy a sminkes hölgyek segítettek mindenkinek. Viszont teljesen értelmetlen volt becipelnem annyi mindent. Az alapozómat leszarozták, a nem IM-os szemfestékeimre pedig húzták a szájukat de nagyon, főleg a MAC-re. :) Inkább az volt a lényeg, hogy ők ajánlottak nekünk szemfestékeket, és azokat használtuk, illetve használhattad az Il Makiage-os termékeidet is. Nem igazán értem, hogy miért hangoztatták eléggé erőteljesen, hogy mindenféle terméket hozhatunk, teljesen felesleges volt.

Én vittem a saját ecseteimet is, amit nagyon jól tettem, mert így nem kellett közösködnöm a többi lánnyal. Sajnos a legtöbben egy pár ecsetet váltogattak egymás között. Ha bárki megy ilyenre, mindenképpen ajánlom neki, hogy vigyen magával ecseteket. A szemhéjpúder, illetve a selyempor használatát még kibírtam, de pl. a közösen használt szájtermékekből inkább nem kértem. : /

Ami nekem mindig is nehezen ment, az a szélek kialakítása, főleg a külső V kialakítása. Nem mindig sikerül eltalálni, hogy hova kell tenni. Nos azt hiszem, ezt most nagyon jól sikerült elsajátítani. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a szempilla végétől nem nagyon mertem vízszintesen kifelé menni sötét szemhéjpúderrel, így nagyjából mindig az csak odáig tartott, melynek következtében nyitott szemnél ebből szinte semmi nem látszódott. Amikor mást sminkelek, akkor ez sokkal könnyebben megy, másnál átlátom, hogy hova kell kerülnie, de magamon nem akart sikerülni. Főleg az volt a problémám, hogy a szemem széle nagyon lefelé ívelő, a sminknek pedig felfelé ívelőnek kellene lennie. 

Próbáltam úgy csinálni, ahogy a sminkes csinálta a sminkmodellen, de nem teljesen sikerült. Kis segítséggel azonban sikerült jól leutánoznom, és úgy érzem, hogy ezt mostmár bármikor meg fogom tudni csinálni. Úgy gondolom, hogy ez nagy segítség volt számomra, mert megtanultam valami olyat amivel régóta küszködtem.

A nappali szemfestésem így nézett ki:


Következőként egy füstös szemfestési technikát mutatott meg a sminkes ugyanazon a lányon, ami gyönyőrű lett. A sminkes nagyon ügyes volt.

Nálunk pedig a nappali smink feljavítása volt a feladat, alkalmi sminkké. A sminkesek szintén segítettek mindenkinek.

Az alkalmi sminkem úgy készült, hogy kicsit sötétítettem az egészen, illetve selyemport használtam, amitől fényesebb lett a szemfestés. Sajnos nem volt időm rá, hogy helyben lefotózzam, ezért csak későbbi fotókat tudok mutatni. Az eltelt idő alatt kopott egy keveset az intenzitása.




Természetesen utána megpróbálták eladni nekem azokat a termékeket, amiket használtam, de nekem már van elég, úgyhogy szépen nemet mondtam. Van jópár olyan szemhéjpúderük, amiket nagyon szépnek tartok, több olyan is van, amit szívesen megvennék, de körbe se tudtam nézni, rögtön azokat próbálták rám erőltetni, amiket használtam, vagy ahhoz hasonlót.

Bár volt most is több olyan dolog, ami nem tetszett, mégis jól éreztem magam, és tanultam belőle. Hogyha akartok venni amúgy is valamilyen terméket, akkor érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. Ecsetet mindenképpen vigyetek magatokkal, és ne hagyjátok magatokat, ne vegyetek semmi olyat, amire nincs szükségetek!


Nektek mi a véleményetek az Il Makiage-ról? Milyen tapasztalataitok vannak velük kapcsolatban?

3 megjegyzés:

  1. Én amit vettem ahsználtam is, semmi baja nem volt se az alapozónak, se a korrektornak. A sminkes nem sokat foglalkozott velem, egy szimpla szürke színt tett fel a szemhéjamra, meg némi pirosítót az arcomra, de nem voltam elégedetlen a végén. Semmi extra nem volt, de rossznak sem nevezném. A tukmálást én sem bírom, főleg, h nem is annyira olcsók a dolgaik. Néha odamegyek bámészkodni a pulthoz, de kb ennyi.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom ez hogy lehet, de engem még sosem találtak meg ezek az Il Makiage-esek. :O Lehet, rossz bevásárlóközpontokban járok. :D

    VálaszTörlés
  3. Én ma voltam a 3 órás sminktanfolyamon. Nagyon jó kis csapat jött össze, a sminkes lelkes volt, segített, ha elakadtunk. A végeredménnyel tökéletesen elégedettek voltunk.
    20 ezerért nem volt "kedvem" vásárolni, hogy törzsvásárló lehessek. Ekkor már húzták a szájukat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...