2012. február 17., péntek

Szemceruzák tesztje

Az alábbi szemceruzák mind tartósságukról híresek. Szeretném bemutatni nektek, hogy melyik bizonyult a legtartósabbnak.


Tesztalanyok:
Urban Decay 24/7 Glide-on Eye Pencils, Zero színben
Oriflame eye intensity, Intense Black színben
Avon Mega Impect gel eyeliner, black flash
Avon superSHOCK gel eyeliner, black
Avon superSHOCK gel eyeliner, bronze
Avon superSHOCK gel eyeliner, plumful
Avon superSHOCK gel eyeliner, golden fawn
Avon superSHOCK gel eyeliner, blackberry
Artdeco Soft eye liner waterproof, 10 (fekete)

A ceruzák szerkezete hasonló, egyiknek sincs túl kemény hegye.


A legkrémesebbek az Avon-os szemceruzák voltak, az Oriflame-es ceruza pedig a legkeményebb.
A fekete szín intenzitása az Avonos ceruzáknál volt a legerősebb, majd ezután az UD, azt követően pedig az Oriflame-es ceruza következett. Az Artdeco-s ceruza is szép önmagában, de a többihez képest színintenzitásban gyengén teljesített. A két avonos fekete szemceruza állaga teljesen egyforma, az a különbség bennük, hogy a Mega Impact gel liner-ben pici csillámok vannak, a másik pedig teljesen matt fekete. A különbség nem feltűnő, én sem vettem észre azonnal.


Ezután következett a vízteszt. Folyó csapvíz alatt dörzsölni kezdtem. A szemceruzák nagy része azonban meg se moccant szinte. Ami hamar megadta magát az a világos színű Avonos szemceruza (golden fawn), illetve a vízálló(!) Artdeco szemceruza.

Viszont rögtön az első menet után sokkal intenzívebben kezdtem dörzsölni a bőrömet. És szépen kezdett lejönni mindegyik.

Íme a végeredmény:


A legrosszabbul teljesítőket már említettem, de íme a sorrend, hogy kik teljesítettek a legjobban:



Az Oriflame-es szemceruza volt a legstrapabíróbb, és ezzel számomra is meglepetést okozott. Eddig nem is használtam, de ezután mindenképpen használatba veszem. Az UD méltán híres Zero színű szemceruzája végzett a második helyen. Ezután az én új személyes kedvencem az Avon superShock blackberry árnyalatú szemceruzája végzett, amit már nagyon vártam, mivel ez egy újdonság. Csodaszép, nagyon különleges, egyedi színe van. Ugyanezen típus Plumful színárnyalata is elég tartósnak bizonyult, bár ez már kicsit kopottabb volt, mint a többi. 

Az erős dörzsölést a két Avonos fekete illetve a bronz szemceruza nem bírta, de ők is elég sokáig bírták a strapát. Az Avonos kategória egyértelmű vesztese a Golden fawn színárnyalat, az állaga szintén nagyon krémes, és a pigmentáltsága is megfelelő, de valamiért ez a világos szín kevésbé bírta mint a többi. Ez is újdonság, smink részeként még nem teszteltem. Mivel nekem nagyon tetszik a színe, még nem mondok le róla teljesen. Ami viszont hatalmas csalódást okozott az az Artdeco waterproof szemceruzája. Ez sem rossz önmagában, de mind intenzitásban, mind tartósságban messze lemarad a többitől. Ahhoz képest, hogy vízálló darabról van szó, és az ára is meghaladja a többiekét nem teljesített jól.


Én nagyon szeretem az Avon superShock szemceruzáit, nekem valamiért ők állnak a legközelebb a szívemhez, valószínűleg a krémes állag miatt, és igazából nagyon jól tartják magukat egész nap. Vízvonalra kiváló, mert a krémes állag miatt nagyon egyszerű vele dolgozni azon az érzékeny területen is, és száradást követően ottmarad. (Valószínűleg ha sírnék és intenzíven dörzsölgetném a szememet, akkor azt nem bírnák ki, de ki az aki bármi ilyesmit elvár egy szemceruzától?)

Valójában az Artdeco szemceruzáját sem használtam még sminkben, az is lehet, hogy ott jól fogja bírni a strapát, hiszen nem kell majd extrém helyzetekben is helytállnia. Bár a vízvonalon nem hiszem hogy sokáig bírná.

Az Oriflame-es szemceruza pedig pozitív csalódás, őt mindenképpen ki fogom próbálni a vízvonalamon is, kíváncsi vagyok, hogy ott is ilyen jól működik e majd.


Nektek milyen szemceruza vált be a legjobban?
Ti melyiket vennétek/vettétek meg a fentiek közül?


3 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a bejegyzést, a legjobbkor jött, főleg, hogy ismerős és számomra elérhető márkájú termékekről volt szó..D
    Az lenne a kérdésem, hogy az Avonos SuperShock szemceruza Blackberry-je pontosan milyen színű?
    Fekete vagy lila? Mert a katalógusban nekem mikor milyen színű, nem tudom eldönteni és szeretném megrendelni:D Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. A blackberry egy lilas bordo arnyalat. Vorosbor szinu. Egyebkent az elnevezes nagyonis talalo, mert a szedernek tenyleg ilyen szine van. Orulok ha segiteni tudtam.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...