2012. november 21., szerda

Kezdö sminkkészlet újratöltve

Már írtam egy posztot ebben a kategóriában: 
http://makeupismyskin.blogspot.hu/2012/01/kezdo-sminkkeszlet.html, de akkor egy konkrét keretből kellett, a lehető leggyorsabban összeállítanom egy kezdő készletet valakinek.

Úgy döntöttem megcsinálom ezt a posztot újra, mert azokat inkább személy szerint neki válogattam össze. Megpróbáltam újragondolni, méghozzá az alapján, hogy bárkinek jó legyen, akinek nincsenek otthon felhalmozott sminkkészletei; mit érdemes venni, mi az amivel a legjobban jól jár, mi az amivel könnyen el lehet indulni. Igyekszem azért az árat is figyelembe venni, és pénztárcabarát megoldásokat bemutatni. 

Alapozó / BB krém

Mindegy, hogy alapozót vagy BB krémet használunk a lényeg, hogy bőrtípusunknak és bőrszínünknek megfelelőt válasszunk, ugyanis ezen áll vagy bukik az egész. Az alapozó színének kiválasztásáról 1000 helyen olvashattatok már, úgyhogy ezt nem írom le, de tényleg legyetek nagyon körültekintőek.
Valószínűleg ez lesz a legdrágább kategória az összes közül, de ha belegondolunk, nem is vehetünk meg ebből akármit, hiszen ezt nap mint nap nagy felületen kenjük magunkra, és a hatóanyagai a bőrünkbe szívódnak, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet veszünk belőle. 

BB krémek közül én a Skinfood Aloe-s BB krémét nagyon ajánlom. Az ára a BB krémek között kedvező (jelenleg 4160 Ft), és viszonylag egyszerűen beszerezhető. Annak lehet jó, akinek helyenként zsíros, helyenként száraz bőre van, ugyanis egyben hidratál és mattít is. Világos bőrűek előnyben. :)
Beszerezhető innen
A másik BB krém amit én nagyon szeretek kicsit drágább (jelenleg 8740 Ft), az a Missha M Signature Real Complete BB krém. Ennek eléggé fényes a finishe, szóval ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, akkor emellett mindenképpen púderezésre is szükséged lesz, de ennek ellenére ajánlom minden bőrtípusra. Nagyon jó hatással volt a bőrömre. Három színben érhető el, így az is talál magának megfelelőt akit nem hipóztak ki születésekor. 
Beszerezhető innen
Az előzőre nagyon emlékeztető alapozó az AVON Calming effects bőrnyugtató hatású alapozó. Bár ez sokkal kedvezőbb áron beszerezhető (kb. 1500-2300 Ft) engem mégis sok mindenben emlékeztet az előző BB krémre; nagyon hasonló az állaguk, a fedésük, és a finishük is, és mindkettő kifejezetten kedvező hatással van a bőrömre. Én nagyon szeretem ezt az alapozót, ez az egyedüli amit ajánlani tudok a katalógusos alapozók közül. Száraz és normál bőrre nagyon jó, zsíros bőrre is jó, mert kedvező hatással van rá, de púderezni kell mellette. Érdemes beszerzés előtt mintát kérni több színben, és először azokat kipróbálni, mert a katalógus alapján eléggé nehéz kitalálni, hogy nekünk melyik szín a jó. Beszerezhető: Avonos tanácsadónőktől. (Az Avon tudta nélkül már régen létrehozta saját BB krémjét,  mert az az alapozó simán beillik közéjük, állagában, és hatásában is egy szuper BB-re hasonlít.)

A legújabb alapozómat a Max Factor Facefinity All Day Fawless alapozót is nagyon megszerettem. Annak ajánlom, aki erősebb, hosszan tartó és matt fedésre vágynak. Nagyon jó annak, akinek van takargatnivalója. :) Normál, vegyes, és zsíros bőrre is nagyon jó, száraz bőrre nem ajánlom. Az ára kb. 3000-5000 Ft között mozog. A Rossmannban gyakran van akció MF termékekre, úgyhogy elég jó áron is ki lehet fogni, ha odafigyelünk ezekre. Beszerezhető: bármelyik drogériából


Ezek azok az alapozók/BB krémek, amiket én szeretek, és a leginkább ajánlok. Az én bőrtípusomra (vegyes, pattanásos, helyenként száraz) ezek az alapozók feleltek meg leginkább. Nem biztos, hogy ezek között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, mert lehet, hogy ezek nem felelnek meg a bőrtípusának, a színének, vagy a pénztárcájának. Hogyha valakinek bármilyen alapozóval kapcsolatos kérdése van, írja meg nyugodtan itt, vagy e-mailben, szívesen segítek nektek megtalálni a megfelelőt. Azt hiszem a legnehezebb részén túl is vagyunk. :)

Szemhéjalapozó

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos, de az a baj, hogy aki beautyblogokat olvas, az úgyis tudja, aki meg nem tudja, az úgyse olvassa, tehát felesleges a szemhéjalapozó mellett itt kampányolnom szerintem. :)
A szemhéjalapozóknál 5 is van amit ajánlanék, különböző árkategóriákban, így mindenki talál magának megfelelőt:

1. Essence Color Arts szemhéjalapozó: Nagyon meglepett engem ez a kis szemhéjalapozó, sokkal jobban teljesít, mint ahogyan vártam. Az állaga krémes, sűrű és kissé ragacsos, ezért nagyon jól tapadnak bele a pigmentek, csilámok is. A tubusból kinyomva először áttetsző fehéres színű, de eldolgozás után átlátszó. Ára 599 Ft

2. Essence I <3 Stage szemhéjalapozó: Sokan nagyon szeretik, én is használom a hétköznapokra, de azért ennél vannak jobbak, bár nyilván drágábban. Jól fedő, matt bőrszíne van, amit én kifejezetten szeretek a szemhéjalapozóknál, mert picit eres a szemhéjam. Az állaga folyékonyebb, applikátoros megoldással árulják. Ár érték arányban elég jó, ára kb. 800 Ft

2. Artdeco szemhéjalapozó: Tégelyben kapható, sűrű,  bőrszínű, apró csillámokkal. A csillámok és az illata miatt sokan nem szeretik, de ennek ellenére nagyon kedvelt szemhéjalaozó. Az ár érték aránya nem olyan jó szerintem. Én inkább egy MAC-et vennék ehelyett, de aki azt sokallja, annak ezt ajánlom. Ára kb. 2500 Ft

3. Mac Paint Pot: Nálam egyszerűen ez a befutó, nem tudja őt semmi letaszítani a trónról. Többféle árnyalatban, fényes és matt finishben is elérhető. Bár nem egy olcsó darab, de nagyon sokáig elég, és tényleg jó, úgyhogy ár-érték arányban nagyon megéri az árát szerintem. Ára kb. 5500 Ft, Beszerezhető: MAC store

4. Urban Decay Primer Potion: Sokáig ez volt a világon a legkedveltebb szemhájbázis, ma már sokan felveszik vele a versenyt. Én nem vagyok tőle hanyatt esve, de azért elhasználgatom. De amúgy tényleg jó, de akinek nagyon olajos a szemhéja, mint nekem, annak nem ez a legmegfelelőbb. Többféle kiszerelésen kapható, létezik belőle applikátoros és tubusos változat is. Többféle árnyalatban is beszerezhető, de az Original verzió a legnépszerűbb. Ára: kiszereléstől függ persze, de kb. 5000-6000 Ft. Beszerezhető innen, vagy innen, vagy a Sephora üzleteiben (ami nálunk miért is nincs????).

5. Színes alapnak használhatunk krémes szemfestékeket is, ebből a legjobb a Maybelline Color tattoo krémes szemfesték. Ezek használhatóak alapként is és önmagukban is. Ára: 2000-3000 Ft, érdemes nézni az akciókat. Sajnos nálunk nagyon kevés színben kapható, nagy bánatomra, mert egy rettenetesen jó termékről van szó. Ár-érték arányban pedig elképesztően jó.

Szemhéjpúder

Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy sokkal jobban megéri palettákat venni, mint különálló szemhéjpúdereket. Ráadásul sokkal könnyebb a paletták tárolása, és szállítása is, mint a szemhéjpúder monóké. Tehát ha valakinek még nincs sok szemhéjpúdere, érdemes beruházni egy-két palettára. Én a Sleek és a MUA palettáit ajánlom a leginkább, mert jó áron vannak, és a minőségre sem lehet panasz. Ár-érték arányban mindkettő nagyon jó.

A MUA paletták közül a kedvencem az Undressed paletta, ami a híres UD Naked paletta dupeja. A szemhéjpúderek nagyon szépek, és erősen pigmentáltak. MakeUp Acadey paletták beszerezhetőek Edittől, a Barbeautysale blogról. A paletták ára változó, de 2000 Ft alatt maradnak.
MakeUp Academy - Undressed, beszerezhető innen
A Sleek paletták között mindenki megtalálja a kedvére valót; vannak olyan paletták, amik a natúr szemfestés szerelmeseinek kedveznek, hétköznapi sminkhez alkalmasak :Au Naturel, Oh so special, Storm, de van olyan paletta is, ami  széles színskálát tartalmaz, extrémebb smink elkészítésére is alkalmas, "vadabb" színeket is: Sunset, Acid, Ultra Matt V1, illetve van olyan paletta, ami kifejezetten a füstös szemfestéshez ajánlott: Storm, Bad Girl, Ultra Matt V2. A paletták 2500 Ft-os áron érhetőek el innen.

Nekem a kedvencem a Storm nevű paletta, mert nagyon sokoldalúan kihasználható. Ha valaki egyetlenegy palettát szeretne venni, akkor ezt vegye szerintem.
Sleek Strom szemhéjpúder paletta
Ha valakinek a pénz nem annyira számít, vagy hajlandó rá kicsit többet áldozni, akkor inkább egy-két Urban Decay palettát ajánlanék neki, mert mesések. Az ára nem annyira kedvező, mint az előzőké, de szuper a szemfestékek minősége, és különlegesebb színek találhatóak bennük. Aki hajlandó rá áldozni ennyi pénzt, biztosan nem fogja megbánni. Az UD paletták nagyjából 10000-15000 ezer Ft között mozognak. Egy pár paletta beszerezhető a Barbeautysale blogról, illetve innen, és innen.

Ecsetek

Hiába vesz valaki szemfestéket, ha nem vesz hozzá ecseteteket. Ujjal egyszerűen nem lehet ugyanazt megcsinálni, mint egy ecsettel, ráadásul használatuk okkal higénikusabb is, hiszen nem visszük bele a koszt és a baktériumokat a sminktermékekbe. Nem muszáj vagyonokat költeni sminkecsetekre, de ne érjük be bármilyennel. Az "újsághoz adták", vagy 100 Ft-os boltban található ecsetek senkinél se jöjjenek szóba! Az Essence kínálatában nagyon jó ecseteket találunk. Én ezt a három ecsetet ajánlom mindenkinek, aki tőlem kér segítséget, mert ezek könnyen és gyorsan beszerezhetőek, jó áron vannak, és tényleg nagyon jók. Áruk 500-1000 Ft között mozog.
Essence eye brushes
Melyik mire való?
Essence Gel eyeliner brush: Ez az ecset - mint ahogyan azt a nevében is láthatjuk - kiváló zselés tushoz, a szem kontorúzására, illetve a szemöldök feltöltésére, megigazítására.
Essence Eyeshadow brush: Ezzel a lapos ecsettel fel tudunk vinni szemhéjalapozót, illetve egy alapszínt a szemhéjunkra, élével pedig, ki tudjuk alakítani a külső V-t, fel tudunk vinni szemhéjpúdert a mélyítővonalba, illetve az alsó szempillatőhöz.
Essence Smokey eyes brush: Ezzel az ecsettel, pedig mindent szépen el tudunk satírozni, össze tudjuk vele mosni a különböző színeket, illetve finomítani tudjuk vele a szemfestés szélét. Kiváló a belső szemzúgban is, hiszen csukott szemnél pont oda tudunk vele pöttyözni, ahova kerülnie kell a highlighternek. 

Illetve a Make Up Plaza kínálatában is rengetegféle szemhéjpúder ecset közül válogathatunk: http://www.makeuplaza.com/hu/products/550/ecsetek
Ezeken kívül érdemes beszerezni valamilyen alapozóecsetet, és egy ferde pirosító ecsetet is, amelyeket szintén találtok ugyanott.

Korrektor

Korrektorozásra csak annak van szüksége, akinek pattanásos, hibás a bőre, vagy annak, akinek sötét, mély szem alatti karikái vannak. Szerencsétekre nekem mindkettő miatt szükségem van rá, így elég sokfélét teszteltem emiatt. Ennek ellenére kicsit bajban vagyok, ugyanis kevés igazán jó, könnyen elérhető és jó árú korrektor van a hazai piacon szerintem. Én a MAC korrektorait szeretem a legjobban, de azok kicsit többe kerülnek egy átlagosnál, de átlagon felül teljesítenek :) Ezek kb 5-6 ezer forintért kaphatóak.

A Maybelline termékpalettájában nagyon jó korrektorok vannak, de azokat én mind külföldről szereztem be. Nem értem, hogy nálunk miért nem kapható a Fit Me, a Superstay és az Instant Age Rewind termékvonal. (Maybelline ébresztő! Minket kihagytatok... hahó!!!) Mindenesetre hogyha külföldön jártok, akkor érdemes megnézni ezeket a korrektorokat.

Ami nincs, az sajnos nincs, úgyhogy már tényleg csak egy márka maradt a tarsolyomban, méghozzá a Garnier: amennyire utálom a BB krémeit, annyira szeretem a korrektorait. Külön kapható pattanásokra és szem alá való belőlük. Nemcsak elfedi, hanem egyben kezeli is ezeket a területeket. Használata nagyon egyszerű a golyós kiszerelés miatt: húzzunk egy csíkot, vagy tegyünk egy pöttyöt az elkendőzni kívánt területre, majd dolgozzuk el a gyűrűsujjunkkal (azért ezzel, mert ezzel finomabb mozdulatokat tudunk végezni, mint a mutatóujjunkkal). Ára 2000-3000 Ft. (Szintén nagyon jó áron szokott lenni akció esetén a Rossmannban.)

Púder


Ha púder, akkor Rimmel Stay Matte pressed powder. Soha senki nem fog arról meggyőzni, hogy nem ez a legeslegjobb púder a földön. Én ebben a púderben még egyszer sem csalódtam. Különösen akkor fontos a használata, ha átfényesedésre hajlamos bőröd van, de ezenkívül a sminket is fixálja. Ára kb. 2000 Ft.

Szemceruza / Tus

Kontúrozáshoz az alábbi két terméket ajánlom mindenkinek: AVON Supershock gel liner, illetve Essence gel liner. Az avonos szemceruza formájú tulajdonképpen "tusceruza", nagyon puha, lágy állagú, és nagyon tartós, a vízvonalra ez a lehető legjobb termék szerintem. A külső  V kontúrozásoz, illetve cicás tusvonal készítéséhez pedig és inkább gél állagú, tégelyes szemhéjtust szoktam ajánlani, mint az applikátorosat, vagy filceset. Én úgy vettem észre, hogy ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, és tartósabbak is. Ezek ára kb. 1000 Ft.

Nagyon ígéretesnek tűnnek a Sleek Eau Lala szemceruzái is, én szeretnék ebből beszerezni majd egy párat. (Makeuplaza: 1600 Ft)

Ha tényleg szuper tégelyes tust szeretnétek, akkor MAC, mert tényleg WOW kategóriás termék.
Ez kicsit drágább, kb. 5000 Ft. Ha elfogyna az Essences tusom, akkor MACet vennék helyette, de ez a "veszély" nem fenyeget, ugyanis nagyjából még 10ezer évre elég lesz.

Szempillaspirál

Én a Max Factor szempillaspiráljaira esküszöm, de nem mindenkinek válnak be. Nekem szerencsém van, mert hosszú, sötét szempilláim vannak, így a hosszításra sőt a dúsításra sincs hatalmas szükségem, így szinte bármilyen termék jó, ami nem csomósodik, és nem hullik le darabokban. A MF spiráljai megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. Mivel én valamiért mindig ezeknél lyukadok ki újra és újra, ezért azt gondolom, hogy valamiért mégiscsak jobbak, mint a többi, de nem tudnám megmondani, hogy miért. Áruk 3000-5000 Ft között mozog, de jó akciókat lehet kifogni a Rossmannban.

Pirosító / Bronzosító

Pirosítóból nincsen igazán nagy kedvencem, de nincs is olyan sok pirosítóm. A Sleek Blush jó áron van, szép színeket lehet belőle kapni. (1600 Ft, Makeuplaza) Most jött ki egy új termék ami pirosítót, kontúrt/bronzosítót, és hightlightert is tartalmaz, ez a Sleek Face Form ami 2900 Ft-ért nagyon megéri szerintem, ezt bátran ajánlom mindenkinek.

A Max Factor pirosítóit is ajánlanám, mert jó minőségűek, széles a színskálájuk, és kiadós mennyiség van egy darabban. Ennek az árát nem tudom, mivel én ajándékba kaptam.

A Maybelline Fit Me termékcsalád pirosítója és bronzosítója is nagyon jó, de sajnos ezek sem elérhetőek nálunk.

Kedvenc bronzosítóm az NYC Smooth Skin bronzosító. A csomagolás nem valami szuper, de a benne lévő termék nagyon jó, a színe is tetszik. Az ára is nagyon kedvező: 1000 Ft.
NYC Smooth Skin bronzosító

Szájfény / Rúzs

Én nem vagyok egy nagy szájfényes, inkább rúzsos vagyok, azokból is inkább a krémesebb, könnyeb fedésű, hidratáló hatású rúzsokat szeretem. Igazából ezekből bármi jó, nagyjából mindegyik ugyanazt tudja... kinek mi tetszik. Amit én azért még kiemelnék, azok a Catrice rúzsok, szerintem szuperek. Áruk 1300 Ft. A NYX rúzsok is nagyon jók, és jó áron is vannak, de kicsit nehezebb őket beszerezni.

Ha picit tartósabbat keresünk, én ajánlom az általam nagyon szeretem a Rimmel Lasting finish rúzsokat is. Ár: Nagyjából 2000 Ft.

Ha igazán tartós ajakszínt szeretnénk, akkor viszont a Max Factor Lipfinity ajaszinezőit ajánlom. Engem nagyon megdöbbentett, hogy mennyire tartós.

A szájfények között ha választanom kell, akkor a Manhattan és a MAC Lipglass szájfényeit kedvelem leginkább, mert ezek kicsit ragadósabbak, tovább fennmaradnak.


Nem lett egy rövid poszt, kicsit el is fogyott az energiám a végére, de remélem hasznosnak tartjátok. Ha bármi kérdésetek van árral, termékkel, színnel, tapasztalattal stb. kapcsolatban, írjátok meg bátran.

Kíváncsian várom, hogy ti mivel értetek egyet, és mivel nem. Mi az a termék, aminek itt lenne még a helye, és mi az ami nem érdemli meg, hogy egy alap sminkkészletbe kerüljön?

4 megjegyzés:

  1. De örülök, hogy megemlítetted a Skinfood Aloe-s BB krémet, már egy ideje gondolkodom rajta, csak kár, hogy ebből nincsen teszt kiszerelés.

    VálaszTörlés
  2. hú, az egyik barátnőm extra olajos szemhéjú, az eddig általam próbált szemhéjalapok (l.a. makeup stiftese, nyx üveges) közül semmi se vált be neki, 3-4 órával később minden egy becsíkozódott a szemén. lehet, h a paint pottal bírná a legjobban?
    még az essence long lasting cerkája is felmászik neki (vagyis becsíkozza a szemhéját, persze nem tűnik el), amit másnál még nem tapasztaltam. (eszter is adott már tippeket, de m ost picit téged is nyaggatlak:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon olajos, úgyhogy tudom milyen nehéz ezt kezelni. Nekem a paint pot vált be igazán, abból is elég vékony réteget viszek fel. Más nem tart, elmászkál a szemfestés a többin. Ezenkívül sminkelés előtt mattító papírral át szoktam törölni a szemhéjamat. És igyekszem minél jobb és tartósabb termékeket használni felülre is. Az L.A-t nem ismerem, a NYX nekem nem eléggé tartós. A paint pot nagyságrendekkel jobb.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...