2011. november 5., szombat

Milánói sminkkörkép

Olaszországban jártam, méghozzá Milánóban. Bevallom őszintén a sminkvásárlás miatt is nagyon vártam. Szeretnék bemutatni pár dolgot, amiről talán kevesebbet hallani idehaza.

Milánó a divat, a stílus és bizony számos sminkmárka hazája is:
Deborah Milano
Layla Cosmetics
Pupa

Ezekből a márkákból szemezgettem már jó előre. Igen ám, na de hol lehet ezeket beszerezni? Ez már korántsem volt olyan egyszerű.

Egész Milánó olyan mint egy nagy bevásárlóközpont. Náluk nem egy nagy bevásárló utca van, hanem a belváros minden utcája shopping street. Az egész belváros minden este nagyon pezseg, teli van az utca emberekkel hétköznaponként is, szinte olyan mintha mindenki egész nap csak shoppingolna. Nagyon sajátos életérzést sugároznak, természetesen imádtam :) (pedig nem is turistaszezonban mentünk)

Kikoból többet is találunk a városban, általában miden fő bevásárló útvonalon van egy :) Tehát nem ez volt a nehéz feladat. Másik fő célpontom a Sephora volt, ott vettem a Naked palettát, ebből is többet találtam.
Viszont a többi termék beszerzése a véletlenen múlott szinte. A sima, hétköznapi drogériák ugyanis nagyon nagyon ritkák. Náluk ez az egy drogéria van:

Itt lehetett venni a nálunk DMben, Rossmannban megvásárolható termékeket. (Maybelline, Rimmel stb.)
De nagy örömömre itt találkoztam Deborah pulttal is, amin ráadásul több dolog akciós is volt.:)
A szemhéjpúderek is mesések voltak, de végül egy csillogós repedezős lakk mellett döntöttem. Voltak nagyon klassz szempillaspirálok is, de azokból nagyon sok van, úgyhogy nem engedtem meg magamnak.
Érdekes volt, hogy Acqua & Sampone szinte sehol nem volt a belvárosi részen, erre is csak teljesen véletlenül találunk rá a külvárosban, én nem is mentem volna be, hogyha húgom nem mondja, hogy ez drogéria.

A Layla lakkra pedig egy körmös boltban sikerült rábukkannom.Én sminkkel.com -on bukkantam rá kicsivel a Milánói utazásom előtt, és amikor megtudtam hogy ez egy olasz márka nagyon megörültem. Kíváncsi vagyok rá, mert nagyon jókat írnak róla, és sajnos az essence mágneses lakkjai nem működtek jó nálam. (később tesztben)

Van még egy áruház a Coin, amire Maggie hívta fel a figyelmem posztjaiban. Itt lehet vásárolni még sminktermékeket. Én itt láttam csak pl. Essence és Catrice termékeket, de találkoztam például Inglot és Revlon pulttal is.

És most nézzük mit sikerült beszereznem a Naked-en kívül.
Vegyesen
Kiko lakkok
Layla, Deborah lakk
A rúzsok kimaradtak a csoportképből
Színkódok

Két Kiko nude rúzs
Ez a két rúzs nagyon érdekes. Szinte mintha nem is egy márka termékei lennének. A jobboldali Creamy Lipstick 4,5 euró volt, a borítása fekete gumiszerű bevonatú, jól zár a kupakja, a baloldali Smart Lipstick 2,5 euróba került, de a csomagolása olcsó műanyag hatást kelt, valahogy a felirat se annyira látszik rajta, és picit mintha zötyögne a kupakja, olyan érzésem van mintha nem pattanna össze rendesen. Na mindegy, Igazából ez nem veszít viszont a rúzs értékéből, mert mindkettő nagyon szuper. És hát 2,5 euróért szerintem mindegy hogy mibe rakják. :D 

A pirosító színe korallos arany csillogással, inkább a tetejében lévő szín a hitelesebb, viszont  a szemhéjpúderek eléggé élethűen mutatják a valóságot.
Swatch - Szemhéjpúderek
A Lila színnek nagyon szép kékes fénye van, a második egy barnás-lilás-szürkés szín ami szerintem tökéletes füstös sminkekhez, a negyedik pedig egy bordós-pirosas szín.

A Kiko termékeket nagyon jónak találom. Nagyon jó áron kaphatunk magas minőségű termékeket, engem abszorúl a MAC márkára emlékeztet, már a csomagolást is nézve,
Tényleg jó minőségű, magas pigmentáltságú termékeket ismertem meg bennük. Nagyon ajánlom mindenkinek.
Egyébként lehet, hogy csak rosszul emlékszem, de úgy emlékszem, hogy nem olyan rég még a kezdőlapjukon csak Olaszország, és Spanyolország volt választható opció, de most már kirakták Németországot és Franciaországot is. Remélem ide is elér, mert szuper!

Hogyha Olaszországan jártok keressétek fel ezeket az üzleteket, nem fognak csalódást okozni!




3 megjegyzés:

  1. A lakkoktól eltekintve tetszik minden. Ott sem a színekkel van bajom, csak nekem nem tetszik az üveg. A pirosító meg a szemhéjpúderek zseniálisak!

    VálaszTörlés
  2. Minden tetszik :)
    Ha a lila lakkot megunnád küldöm a címem :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...