2012. június 10., vasárnap

Tartós szemfestékek - teszt

Az új Maybelline Color Tattoo szemfestéknek nem tudtam ellenállni. Nem nagyon kedvelem a krémes szemhéjfestékeket, mert nehezebb velük dolgozni, de vettem egy pár olyat, amik tartósságot ígérnek. Most a különböző márkák tartós szemfestékeit hasonlítom össze nektek.


Bal felső: Catrice Made to Stay hoszantartó szemfesték - 05 Metall Of Honor
Jobb felső: Maybeline Color Tattoo 24 órás szemfesték - 35 On and on Bronze
Bal alsó: L'Oreal Color Infaillible 24H - 021 Sahara Treasure
Jobb alsó: Essence Circus Circus hosszantartó szemfesték - 02 Raise the curtain for ...




A jobb felső a L'Oreal szemfesték, ami kivétel, hiszen ez nem krémes szemfesték, hanem préselt pigment. Nagyon intenzíven pigmentált, szépen kitölti a barázdákat az ujjamon. A mellette lévő Maybelline Color Tattoo nagyon szépen eloszlik az ujjon is, könnyű felvenni, hőre szinte folyékonnyá válik. A másik kettő - a sorrendet követve - a Catrice és az Essence állaga picit csomósabb, nehezebb felvenni.


Az alábbi swatchokon láthatjátok, hogy milyen a fedésük, illetve igyekeztem eldolgozni kicsit a szélüket, úgyhogy ezt is megnézhetitek ...


Bal felső: Maybeline Color Tattoo 24 órás szemfesték - 35 On and on Bronze
Jobb felső: Catrice Made to Stay hoszantartó szemfesték - 05 Metall Of Honor
Bal alsó: L'Oreal Color Infaillible 24H - 021 Sahara Treasure
Jobb alsó: Essence Circus Circus hosszantartó szemfesték - 02 Raise the curtain for ...


Nagyon tetszik mindegyik, különleges színük van, nem azok a tipikus barna és arany színek, inkább hideg árnyalatok. Úgy gondolom, hogy önmagukban is megállják a helyüket, de egymással is jól kombinálhatóak. A Maybelline-t és a L'Oreal-t nagyon szépen el lehet dolgozni, a Catrice és az Essence egy kicsit nehezebb eset, picit csomósodnak. De a legfőbb kérdés az, hogy mennyire tartósak ... Csap alá tartva, és közepesen dörzsölve ez lett a mintákból:


A L'Oreal bírta a legkevésbé, bár hozzá kell tenni, hogy nem használtam hozzá semmilyen alapot, tehát ezen még lehet változtatni kicsit. A többi közül az Essence kopott a leginkább. A Catrice színe alapból erőteljesebb, mint a többié, ezért az még kopás után is elég intenzív maradt. A Color Tattoo is kopott ugyan, de a színét és a fényét is az tartotta meg a legjobban. 

A Color Tattoo szemfesték ebben a tesztben győzedelmeskedett. Sminkben még nem próbáltam ki, de mindenképpen kipróbálom hamarosan, és beszámolok róla. Szerintem színes alapként is kiválóan fog működni. 

Sajnálom, hogy nálunk nem ugyanazokban a színekben kapható, mint Amerikában, a Tough as Taupe valami mesés, sajnálom, hogy az nem került el hozzánk. Legalább az európai taupe változat bejöhetett volna ... :( Mindegy, ez marad nekünk, ezt kell szeretni. Szerintem ez volt a legszebb szín, de alapnak, lehet, hogy meg fogom venni az arany színűt is.

Szerintetek miért különbözik az európai kínálat az amerikaitól? Titeket nem zavar ez a megkülönböztetés? Nektek milyen szín jön be a leginkább az otthoni kínálatból?

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...